(foto: Jeroen Verbueken / Fotopersburo Busink)
(foto: Jeroen Verbueken / Fotopersburo Busink) (Fotopersburo Busink ©)

Wethouders geven startsein voor Wijkhopper

Dordrecht - De wethouders Peter Heijkoop (Dordrecht) en Pieter Paans (Papendrecht) hebbeb maandag het startsein gegeven voor de nieuwe Wijkhopper.

De lancering van het nieuwe vervoermiddel vond plaats bij het kantoor van Stroomlijn aan de Spuiboulevard in Dordrecht. Na de succesvolle pilot met de Wijkhopper in 2018 is het idee ontstaan om deze manier van reizen en vervoeren ook in de rest van de Drechtsteden te introduceren.

Stroomlijn heeft de wens om binnen twee jaar de Wijkhopper in alle Drechtsteden te laten rijden en als doel om dit begin 2020 al te realiseren. Maandag is gestart met de introductie van de Wijkhopper in Dordrecht (wijk Sterrenburg) en een groot deel van Papendrecht. Vervolgens vindt de invoering van de Wijkhopper in de overige Drechtsteden gefaseerd plaats.

Beide wethouders deden na de opening een ritje in de nieuwe elektrische Wijkhopper.

Uit ritgegevens van de Drechthopper blijkt dat bijna de helft van de ritten korte ritten zijn binnen een straal van 5 tot 7 kilometer. Dit komt neer op 10 tot 14 duizend ritten per maand. Het idee is om deze ritten slimmer en goedkoper te kunnen organiseren, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. De Wijkhopper moet daarvoor zorgen.

(foto: Jeroen Verbueken / Fotopersburo Busink)

Meer berichten