De kinderen van Lieve Luitjes overhandigen een cheque aan vrijwilligers van de ProefTuin. (foto: Jeroen Verbueken / Fotopersburo Busink)
De kinderen van Lieve Luitjes overhandigen een cheque aan vrijwilligers van de ProefTuin. (foto: Jeroen Verbueken / Fotopersburo Busink) (Fotopersburo Busink ©)

Kinderopvang steunt ProefTuin

door Johan Luttik, manager Bambino Kindercentra

Dordrecht - Op donderdag 11 april overhandigden de kinderen van Lieve Luitjes, een locatie van Bambino Christelijke Kindercentra, een cheque aan vrijwilligers van de ProefTuin van Stichting BuitenZinnig. Een financiële ondersteuning waar ook de oudercommissie van Bambino aan heeft bijgedragen.

Sinds 2018 heeft de locatie Lieve Luitjes van Bambino Christelijke Kindercentra nieuwe buren: de vrijwilligers van stichting BuitenZinnig die druk bezig zijn om een ProefTuin aan te leggen.

De samenwerking was snel gevonden. Dat resulteert nu in een mooie inrichting voor het buitengebied van Lieve Luitjes, dat peuter- en dagopvang biedt aan de Provincialeweg.

Ouders en medewerkers hebben tijdens een informatieavond aangegeven wat ze graag in de tuin wilden hebben. De ontwerpster Aasta de Vries van Stichting BuitenZinnig heeft vervolgens een prachtig ontwerp gemaakt voor de buitenruimte van Lieve Luitjes. Een ontwerp dat ruimte biedt om te spelen en om kennis te maken met de natuur. In de tuin komen appel- en perenbomen, bessenstruiken, een bijenhotel, een blotevoetenpad en nog veel meer. Een tuin waar de kinderen zich zeker thuis zullen voelen en die prachtig aansluit bij de naastgelegen ProefTuin. Het bestaande tuimelrek en de trampoline krijgen ook een mooie plek in de nieuwe tuin.

De inrichting is zo dat het ruime uitzicht blijft en toch een besloten tuin ontstaat: het BambinoBos. Nu is de buitenruimte van Lieve Luitjes nog een vrij saai grasveld met enkele speeltoestellen. Het zal langzaam maar zeker veranderen als het BambinoBos steeds verder wordt ingericht.

Bambino vindt het belangrijk dat kinderen veel buiten spelen en waar mogelijk in aanraking komen met wat groeit en bloeit. Tijdens de informatieavond was dat ook een duidelijke wens van vele ouders. En Lieve Luitjes ligt prachtig in een groene omgeving. En het wordt alleen maar mooier.
Die aandacht is nodig, want een natuurlijke omgeving is niet meer zo vanzelfsprekend.

De buren van BuitenZinnig laten zien hoe we kunnen werken aan een duurzaam beheer van de schepping. Zo winnen we allebei als goede buren van deze samenwerking, want het spreekwoord zegt niet voor niets: 'beter een goede buur dan een verre vriend'.

Het is zonnig maar fris op donderdag 11 april. De kinderen gaan gewapend met schepjes en harkjes aan de slag. Ze genieten van het buiten zijn. En helpen met het zaaien van zonnebloempitten. Dat worden prachtige zonnebloemen deze zomer!

Meer berichten