Marcel en Kim organiseren hij onder de naam Zwarte Lola sinds 2012 dansfeesten in Dordrecht. (foto: Ruud Baan)
Marcel en Kim organiseren hij onder de naam Zwarte Lola sinds 2012 dansfeesten in Dordrecht. (foto: Ruud Baan)

'After the Passion': Zwarte Lola laat iedereen dansen

door Elisa Kuster

Dordrecht - Regelmatig zoemt er een uitgelaten sfeer door de stad, een golf waar iedereen spontaan op begint te dansen. Het is het moment waarop Zwarte Lola haar platenkoffer uitpakt en soul & disco klanken de ruimte vullen. Maar wie is toch die Zwarte Lola?

"Het begon als een privéfeestje tijdens Oud & Nieuw, om het feestje op te leuken werden er plaatjes gedraaid. Een platenspeler, een paar boxen en een koffer vol vinyl, veel meer was er niet nodig om een feeststemming te creëren. Iedereen die bij dat feest aanwezig was vroeg of er niet vaker zo'n feestje kon worden gegeven. Logisch, want er was niet zoveel dansaanbod in Dordrecht, tenminste niet op het soort muziek dat wij draaien," aldus Marcel.

Samen met Kim organiseert hij onder de naam Zwarte Lola sinds 2012 dansfeesten in Dordrecht.
"Wij draaien voornamelijk soul, funk & disco, muziek dat bij jong en oud aanslaat. Dat is ook precies wat wij willen: feestjes voor iedereen."

De naam Zwarte Lola is ontleent aan de zangeres uit de stal van Johnny Hoes die in de jaren '60 furore maakte. De sfeer die ze in haar liedjes creëerde sprak Kim en Marcel aan, alsof je in een bruine kroeg staat met Perzische tapijtjes, een beetje 'campy'. Maar vooral iets waar iedereen zich prettig kan voelen.

Na het feestje bij iemand thuis, volgden onder andere feestjes in een kerk, op een boot, aan het Kunstrand, op Voorstraat Noord en donderdagavond 18 april in DOOR.

"We willen feestjes geven op plekken die niet voor de hand liggen, buiten of binnen, zo laagdrempelig mogelijk zodat iedereen mee kan doen.
Dat geldt dus ook voor het feest in DOOR, dat werd georganiseerd nadat bekend werd gemaakt dat Dordrecht de locatie werd van The Passion.

"We wilden er een leuke draai aan geven omdat niet iedereen even enthousiast reageerde op het bericht dat The Passion in Dordrecht zou worden opgenomen. 'After the Passion' vonden we een grappige naam voor een feest en op die manier houden we de mensen die niet zoveel geven om The Passion toch in Dordrecht."

"We hebben het Heart & Soul Gospelkoor onder leiding van Trea Kuijsten en Govert van der Kolm, exotische minidisco met DJ's Guus Brand en Baba Laman, Frans Schnabel's Las Vegas croonerruimte, Diana Plays Louder heeft haar eigen techno area, we hebben DJ Lebz uit Londen gehaald die de avond met soul en disco gaat afsluiten.

Onze live act is de opzwepende disco dub festivalband Spin the Bottle en natuurlijk draait DJ Jopie. Dus echt voor ieder wat wils, precies zoals Zwarte Lola het graag ziet."

Kaarten à €10 per stuk zijn verkrijgbaar via een berichtje op hun Facebookpagina (Lola presenteert Zwarte) of via Instagram (Lola.Zwarte).

Meer berichten