Angel Delevaque. (foto: Piet van Es)
Angel Delevaque. (foto: Piet van Es) (Foto: Piet_van_Es)

Kunstrijdsters gooien hoge ogen in de Spring on Ice Competition

Dordrecht - Op 13 en 14 april werd op ijsbaan De Westfries in Hoorn de internationale Sprins on Ice Competition 2019 verreden. In de laatste wedstrijd van het drukke wedstrijdseizoen was de Dordtse Kunstrijvereniging DDD met een grote afvaardiging met rijdsters vertegenwoordigd.

In de categorie Starters 1 eindigden Jasmijn Joosen (7) en Ginger Vreezen (6) op de 9e en 11e plaats.In de categorie Starters 2 was er een 6e plaats voor Lotus Versendaal (9) uit Strijensas.

De jongste rijdsters in de categorie Pupillen 1 en 2 zetten meteen de toon. De Dordtse Kahlan Gooijer (7), die haar eerste wedstrijd in een hogere categorie Pupillen 1 mocht uitkomen, eindigde in haar debuut in een veld van 9 rijdsters overtuigend op de 1e plaats.
De DDD dames in de categorie Pupillen 2 wisten te verrassen door in een veld van 10 rijdsters de eerste drie plaatsen in het podium op te eisen. Lucia van Stenis (7) uit Berkel en Rodenrijs werd overtuigend eerste gevolgd op de 2e en 3e plaats door Miya Paul (9) uit Dordrecht en Miley Buurman (8) uit Capelle a/d IJssel.

In een veld van 21 rijdsters werd de Rotterdamse Mandy van den Dries (8) zeer overtuigend 1e in de categorie Minis. Verder eindigden de DDD rijdsters Marianna van kampen (9) uit Barendrecht op de 10e plaats, de Dordtse dames Evie Wepster (10) en Rozemarijn van der Gaag (10) op de plaatsen 12 en 13.

In de categorie Aspiranten 2 waren er zeer mooie resultaten. In een veld van 12 rijdsters een mooie 4e, 5e en 6e plaats voor Sterre Petra (17) uit Papendrecht, Yentl van Leeuwen (14) uit Ridderkerk en Claudia Vingerhoets (25) uit Zwijndrecht.

De jonge Dordtse Angel Delevaque (8) won overtuigend in de categorie Pre Basic Novice A dames. In een veld van 14 rijdsters bleek zij de sterkste rijdster.

In de categorie Basic Novice A eindigde Emilie Schop (13) uit Dordrecht op de 1e plaats.
Esra Drijver (14) uit Dordrecht en Gabriela Arvelo (13) uit Berkel en Rodenrijs eindigden op een mooie 4e en 5e plaats in de categorie Pre Basic Novice B.

In de Basic Novice B was de 3e plaats op het podium voor de Dordtse Sanne Haanstra (17) .

Na deze laatste wedstrijd zullen de rijdsters zich gaan richten op hun optreden in de Show Urban Dynamic. Deze show zal te zien zijn op 26 mei om 13.00 en 16.00 uur in het ijstheater op de Dordtse Sportboulevard. Kaarten zijn te koop via www.karinsschaatssport.nl en aan de kassa van de Sportboulevard Dordrecht.

Meer berichten