Joraline Wielders. (foto: Petra Brouwer)
Joraline Wielders. (foto: Petra Brouwer)

Fietsen naar Milaan voor Stichting Xenia Hospice

Dordrecht - Op de racefiets naar Italië om geld in te zamelen voor het goede doel. 14 dagen lang, 8 uur per dag fietsen is de uitdaging die Joraline Wielders te wachten staat. In haar eentje. De start is op 27 april vanaf Sportcity Dordrecht.

Op eigen initiatief en met steun van haar collega's is Joraline een sponsoractie gestart. Het goede doel dat ze aan deze fietsactie heeft gekoppeld is Stichting Xenia Hospice in Leiden. Xenia heeft de missie om een veilige, huiselijke omgeving te creëren voor jonge mensen die intensieve, verpleegkundige en medische zorg nodig hebben. Het gaat hier om jongeren met bijvoorbeeld een stofwisselingsziekte, een oncologische, hematologische of neurologische aandoening, een spierziekte en/of ademhalingsproblematiek.

Bedrijven en particulieren doen mee aan deze actie die enkele weken geleden is gestart met een sponsoractie. Er is een doneerwebsite en een benefietavond op woensdag 24 april doet er nog een schepje bovenop. Op die avond is iedereen die Stichting Xenia een warm hart toedraagt van harte welkom. Voor € 7,50 steun je het goede doel, krijg je een drankje en beleef je een feestelijke avond met onder andere een DJ, een saxofonist en verrassend entertainment.

De avond wordt van 19.30 tot 22.30 uur gehouden in Sportcity Dordrecht, Amnesty Internationalweg 25.

Joraline: "In mijn werk heb ik dagelijks te maken met de gezondheid van mensen. Veel mensen hebben zelf de mogelijkheid en de kracht om aan een betere gezondheid en mobiliteit te werken. Ik voel me een bevoorrecht mens om als personal trainer en voedingscoach een bijdrage te leveren aan mensen die ervoor kiezen om bewust met hun gezondheid bezig te zijn. Je kunt je toch niet voorstellen dat leeftijdsgenoten of nog jonger die kans nooit meer krijgen. Ik wil met deze inzamelingsactie een steen bijdragen om het jonge mensen in de laatste fase van hun leven zo comfortabel mogelijk te maken. Zelf heb ik een jaar achter de rug waarin ik besefte dat alles van de ene op de andere dag voorbij kan zijn."

Gemotiveerd om van deze actie een succes te maken wil Joraline iedereen oproepen om een donatie te doen via de doneerknop op de website van Xenia of om naar de benefietavond te komen.

www.doneren.xenialeiden.nl en kies voor ptjoraline.nl

Meer berichten