Kantine VV Dubbeldam twee zondagen dicht

Dordrecht - Burgemeester Wouter Kolff legt vv Dubbeldam een bestuurlijke maatregel op na een geweldsincident bij de voetbalvereniging op zondag 14 april 2019. De kantine van de voetbalvereniging is zondag 12 mei en zondag 19 mei aanstaande gesloten voor leden en bezoekers.

Op zondag 14 april heeft volgens het gemeentebestuur een massale vechtpartij plaatsgevonden bij vv Dubbeldam. Een ruzie tussen twee personen leidde tot deze vechtpartij waarbij ook verboden wapens zijn gebruikt. Op het terrein van de vereniging heeft de politie een taser en een mes gevonden en mensen zijn gewond geraakt.

Meerdere getuigen verklaarden tegenover de politie dat aan het begin van de avond zo'n 70 personen voor de kantine van de vereniging aan het vechten waren en dat er veel alcohol en drugs werden gebruikt.

Burgemeester Kolff over deze massale vechtpartij: "Wonder boven wonder heeft deze vechtpartij niet geleid tot zwaargewonden. Maar het had echt anders kunnen aflopen. Het is prima om na afloop van een wedstrijd met elkaar een drankje te doen maar dit gedrag kunnen we niet tolereren. Na overleg met de politie is gezien de ernst van het incident op grond van het horecahandhavingsbeleid besloten de kantine twee zondagen te sluiten."

Het bestuur van VV Dubbeldam is boos, zo blijkt uit een verklaring op de website van de vereniging. "Wij hebben met verbazing en verontwaardiging op dit voornemen gereageerd en zijn vorige week ons verhaal gaan doen bij de Gemeente, nadrukkelijk ook gevraagd hoe wij kunnen voorkomen dat een paar idioten die geen lid zijn van onze vereniging op ons terrein aanwezig zijn en de boel verstieren. Natuurlijk hebben wij hier geen antwoord op gekregen want dit is er ook niet."

Meer berichten