Ook dit schot van DFC zou tegen Kogelvangers geen goal opleveren. DFC verloor en moest zo de koppositie in de derde klas afstaan aan stadgenoot Wieldrecht.
Ook dit schot van DFC zou tegen Kogelvangers geen goal opleveren. DFC verloor en moest zo de koppositie in de derde klas afstaan aan stadgenoot Wieldrecht. (Foto: Don Fredo)

Zaterdagvoetbal: Oranje Wit behoudt kans op nacompetitie; EBOH weer fors onderuit

Dordrecht – Een matig dagje voor de Dordtse zaterdagvoetbalclubs. Eersteklasser Oranje Wit behield overigens knap z’n kans op deelname aan de promotienacompetitie door bij VVGZ gelijk te spelen (1-1). Tweedeklasser EBOH leed voor de tweede keer in vijf dagen een fikse nederlaag. Voor de Dordtse ploeg valt er dit seizoen niets meer te rapen.

In de derde klas nam Wieldrecht knap (0-5 uitzege) en overtuigend de koppositie over van het verliezende DFC. Ook Dubbeldam verloor. Vierdeklasser GSC ODS kon de dag evenmin jubelend afsluiten. Het verloor thuis met 2-4 van Goudswaardse Boys.

Oranje Wit

Eersteklasser Oranje Wit behoudt via een (vervangende) periodetitel uitzicht op deelname aan de promotiecompetitie. De Dordtse ploeg speelde gelijk bij VVGZ en vernam na afloop dat de concurrenten Heerjansdam en Nieuw Lekkerland tegen een nederlaag waren aangelopen.

Ron Akkerman doet verslag van Oranje Wits gelijkspel van vanmiddag: “VVGZ leidde na 45 minuten met 1-0. Op een goed bespeelbaar veld werd matig gevoetbald. VVGZ hanteerde alleen de lange bal en holde er met drie spitsen achteraan. Oranje Wit probeerde wel te voetballen, maar was erg slordig en creëerde vrijwel niets”.

“Na rust speelde OW meer vooruit en kreeg nu wel kansen voor onder andere Müller”, vervolgt Ron Akkerman. “Het was Mike Langerak die een snelle aanval afrondde na goed doorzetten van Manucho Adelino: 1-1. We staan de gedeeld derde”.

*Sportlust’46 pakte vandaag het kampioenschap. De ploeg kan niet meer worden achterhaald door Sliedrecht. Stand: Sportlust’46 24-59, Sliedrecht 24-52, Oranje Wit, Heerjansdam en WNC 24-37, Nieuw Lekkerland 24-36.

EBOH

Voor tweedeklasser EBOH dreigt het veelbelovende seizoen uit te gaan als de bekende nachtkaars. Na het midweekse verlies bij Papendrecht (5-0) werd vandaag thuis met 0-4 verloren van het matig genoteerde Zwaluwe.

Speler Thomas Keuter doet verslag: “We kunnen kort zijn over vandaag. Het was simpelweg heel slecht van onze kant. Hierdoor werd er met 0-4 van Zwaluwe verloren, een ploeg die zich in de onderste regionen van de stand bevindt. Ondanks het mooie weer was ons spel niet om warm van te worden. We grossierden in balverlies, hadden moeite om de bal naar iemand met dezelfde kleur shirt te spelen en lieten verdedigend te veel steken vallen. De pure wil om te winnen ontbrak aan onze kant en dan weet je dat het altijd lastig wordt om de drie punten in eigen huis te houden, ongeacht tegen wie je speelt”

Thomas vervolgt: “.Zwaluwe daarentegen wilde wel winnen en dat lieten ze merken ook. Ze waren feller dan ons in de duels en dat leverde na zo’n 20 minuten de eerste treffer op. Een kwartier later werd het 0-2 uit een strafschop, welke gegeven werd nadat we bij een corner de bal niet wegwerkten en één van de Zwaluwe-spelers bij Leroy Verkerk over de knie ging. Het was dat Kevin van Meerkerk, die vandaag onder de lat stond, nog een paar uitstekende reddingen in huis had, anders had de ruststand nog erger uit kunnen vallen. Aan de andere kant waren er wel wat kleine mogelijkheden voor ons, maar echt grote kansen vielen er niet te noteren. Vaak was de eindpass niet goed en maakten we te vaak de verkeerde keuze aan de bal. Na de rust bloedde de wedstrijd langzaam dood, zeker nadat Zwaluwe nog twee keer de bal tegen de touwen schoot. Wij konden geen echte vuist meer maken en dropen dus opnieuw met een dikke nederlaag af. Het seizoen gaat helaas uit als een nachtkaars op deze manier”.

*De topper in de tweede klas tussen Nivo Sparta Papendrecht eindigde onbeslist (1-1). Stand bovenaan nu: Nivo Sparta 24-50, Papendrecht en Pelikaan 24-48. 8ste EBOH 24-34.

Dubbeldam

Derdeklasser Dubbeldam redde het niet bij Halsteren. Dat won met 5-3 en behield zo z’n aanspraken op deelname aan de promotie-nacompetitie.

Het zat Dubbeldam vanmiddag allerminst mee. Op ongelukkige wijze keek het al snel tegen een 3-0 achterstand aan mede door matige arbitrage. De Dordtse ploeg verwerkte die tegenslag nog voor rust op uitstekende wijze. Dubbeldams doelman Rumo van Oosten: "Raffalinho Karg bracht ons vrij snel met twee goals terug in de wedstrijd: 3-2. Onze gelijkmaker werd daarna afgevlagd, inderdaad een domper”.

Niettemin kwam Dubbeldam na de hervatting knap alsnog langszij. Rumo: “Koen Vogel met een van hem bekend afstandsschot vanaf de zestien zorgde voor de 3-3”. Toch kwam Halsteren opnieuw op voorsprong (4-3). Rumo van Oosten: “Ons restte toen niet anders dan vol op de aanval te spelen met het risico van counters. Uit zo’n counter werd het uiteindelijk 5-3. Verlies dus maar als we zelf beter hadden kunnen profiteren van de kansen…”

*Dubbeldam staat nu 6de met 35 punten uit 22 wedstrijden.

DFC en Wieldrecht

In de derde klas is DFC de koppositie kwijt. De nieuwe leider is stadgenoot Wieldrecht dat overtuigend me 0-5 won bij Seolto. DFC verloor voor de derde keer op rij. Nu was Kogelvangers uit Willemstad de Dordtse roodwitten de baas (0-1).

Een apart (gecombineerd) verslag van de wedstrijden van DFC en Wieldrecht staat elders op deze site.

*Stand bovenaan na vandaag: Wieldrecht 24-52, DFC 24-50, Prinsenland 24-49.

*Programma a.s. zaterdag: Wieldrecht - Prinsenland en De Fendert - DFC.

*Programma slotdag (25 mei): Dubbeldam - Wieldrecht, DFC- NOAD’67 en Prinsenland – WHS.

GSC ODS

Voor vierdeklasser GSC ODS valt er niets te rapen na de 2-4 thuisnederlaag tegen Goudswaardse Boys dat zo nog een sprankje hoop behield op deelname aan de promotienacompetitie. "Een belabberde eerste helft heeft de punten gekost. De thuisploeg begon slap aan het duel, maar omdat het vizier bij de Hoekschewaarders niet op scherp stond duurde het 25 minuten eer de score werd opengebroken. Twee minuten later profiteerde Ferry den Breejen van een defensiefout en was de stand alweer gelijk: 1-1", meldt de club op z'n website. "Goudswaardse Boys bleef druk op de ketel zetten en ondanks goed keeperswerk van Paul Thies moest hij voor rust nog twee keer passen. Over de 1-3 ruststand mocht GSC ODS niet eens mopperen. In de tweede helft zagen we een veel gretiger thuisploeg. Nadat Djim Kammerman vanaf elf meter de aansluitingstreffer scoorde (2-3) leek het slechts een kwestie van tijd eer de gelijkmaker op het bord kwam. Helaas kwam die er niet. Door het uitvallen van Joey Gooshouwer werd de slag op het middenveld en feitelijk ook de wedstrijd verloren. Al duurde het tot kort voor tijd eer de beslissende 2-4 tegen de touwen lag", aldus besluit de club het wedstrijdverslag.

*Stand: ZBC'97 23-52, ZBC Zuiderpark 21-47. GSC ODS staat 7de met 35 uit 22.

(Samenstelling overzicht Fred van Dongen)

Meer berichten