De openingsgoal van FC Dordrecht Amateurs in beeld. Ilhan Solak krult vanaf dik 35 meter een vrije trap achter de vergeefs uitvallende SSW-doelman Lowie Holzken.
De openingsgoal van FC Dordrecht Amateurs in beeld. Ilhan Solak krult vanaf dik 35 meter een vrije trap achter de vergeefs uitvallende SSW-doelman Lowie Holzken. (Foto: Fred van Dongen)

Zondagvoetbal: Dubbeldam behoudt zicht op nacompetitie; RCD speelt zich veilig

Dordrecht - Van de zes Dordtse zondagclubs speelde RCD zich definitief in veiligheid via een 1-6 zege. De Dordtse Racing is zo verzekerd van prolongatie van het derdeklasserschap. Dubbeldam bleef door een 2-1 thuiszege op WCR kandidaat voor promotie naar de tweede klas al zal dat hoogstwaarschijnlijk via de nacompetitie moeten gebeuren.

Vierdeklasser SC Emma kan zich ook gaan richten op de nacompetitie. Door met 3-1 te verliezen bij NSV kan het z’n kampioensaanspraken vergeten. In dezelfde klas herstelde GSC ODS zich met een 1-0 thuiszege op Noordhoek. In de vijfde klas had FC Dordrecht Am na een moeizaam begin geen kind aan stadgenoot SSW (6-0).

Dubbeldam

Door thuis met 2-1 te winnen van WCR behield Dubbeldam in de zogeheten derde klas ‘hoog’ z’n kansen op promotie naar de tweede klas. Al zal dat waarschijnlijk via de nacompetitie moeten gebeuren.

Dubbeldam maakte het vanmiddag wel erg spannend. Pas in de slotminuut kopte Max Bresser uit een perfecte hoekschop van Kevin Bosman de 2-1 in de touwen. Dubbeldams Jerry van Ingen: “ We moesten eerst een 0-1 achterstand wegwerken. Het was Enzo van de Vossenberg die ons langszij bracht (1-1). In de laatste minuut bezorgde Max Bresser ons alsnog de terechte verwinning”. Dubbeldam was inderdaad heel de wedstrijd de betere ploeg

*Ook Dubbeldams concurrenten (HMSH, Wilhelmus en Coal) om de bovenste twee (rechtstreekse) promotieplaatsen wonnen waardoor de stand nu luidt: HMSH 9-22, Wilhelmus 9-20, Coal 9-19, Dubbeldam 9-15, WCR 9-14.. In deze stand wacht Dubbeldam nacompetitiewedstrijden om te kunnen promoveren naar de tweede klas. De nummers één en twee promoveren rechtstreeks.

*Dubbeldam wacht nog twee duels. Komende zondag uit bij DHL, op 26 mei thuis tegen SEP. Deze tegenstanders hebben inmiddels geen kans meer op indirecte promotie.

RCD

In de zogeheten derde klas ‘laag’ verzekerde RCD zich van prolongatie van het derdeklasserschap. Dat gebeurde via een overtuigende 1-6 zege in Waddinxveen op ASW. De Dordtse ploeg kan niet meer door de concurrentie worden ingehaald voor de tweede plaats die lijfsbehoud garandeert. De Dordtse Racing kan zelfs nog winnaar van de groep worden als het komende zondag z’n slotwedstrijd thuis tegen NOC Kralingen wint.

Alex Mulders doet namens RCD verslag van de riante zege van vanmiddag: “ASW, nummer 8 van de poule, was bij voorbaat al kansloos om nog wat te halen. Dat bleek ook wel aan de wedstrijd. We kwamen al snel op een 0-2 voorsprong. De eerste werd gemaakt door Claudio Teneggi die de goede voorzet van Adil el Yaakoubi net schampte met het hoofd. Ralph Amperse maakte de 0-2 nadat die een bal van de keeper van ASW zo in de voeten kreeg en beheerst binnenschoot. Voor rust wisten we nog twee keer te scoren. De 0-3 door Claudio Teneggi alweer met het hoofd uit een goede corner van Adil el Yaakoubi Voor de 0-4 tekende good-old Louis Laros die weer mocht opdraven in RCD 1”.

Alex Mulders vervolgt: “De tweede helft begonnen we wat rustiger maar dat maakte voor de wedstrijd niet uit want ASW gaf weinig tot geen tegengas. In de loop van de tweede helft scoorden Koen Willemsen ook uit een corner en ook met het hoofd. Lars Pieters zette met een strak schot de stand op 0-6. ASW maakte in de slotfase de 1-6. Samenvattend een gemakkelijke overwinning. Door deze overwinning van ons en het gelijkspel van Warmunda zijn we met nog één wedstrijd te gaan niet meer in te halen voor de begeerde twee plaatsen in deze poule”.

Terugblikkend constateert Alex Mulders: “Een heel raar, warrig en onbegrijpelijke jaar voor ons in het district West II dat we goed gaan afsluiten, hebben afgesloten. Hopelijk volgend jaar weer naar Zuid I, maar je weet het nooit bij deze KNVB”.

*Net als RCD is ook het Delftse Taurus verzekerd van behoud van het derdeklasserschap door een 3-2 zege op MMO. Stand met nog één speelronde voor de boeg: Taurus 8-18 (uitgespeeld), RCD 7-16, Warmunda 7-12.

*RCD’s slotwedstrijd is komende zondag thuis tegen NOC Kralingen. Voor RCD staat dan niets meer op het spel.

GSC ODS

Vierdeklasser GSC ODS pakte vandaag weer eens de volle buit. Thuis werd Noordhoek met 1-0 verslagen. Ferr Kemaldar doet verslag namens de club: “Na twee stomme nederlagen tegen hekkensluiters waardoor we nu nergens meer om spelen wilden we vandaag een goede wedstrijd neerzetten én winnen. Dat deden we ook met 1-0. De winnende goal viel al in de 20ste minuut van de eerste helft door Oktay Karaca. Die zelfde Oktay kreeg in de 30ste minuut een rode kaart waardoor we de rest van de wedstrijd met 10 man speelden. Uiteindelijk wisten we er toch een overwinning uit te slepen: 1-0”.

SC Emma

Het lukte vierdeklasser SC Emma niet zich in de titelrace te houden. De Dordtse ploeg verloor met 3-1 bij NSV waardoor het kampioenschap nu vrijwel zeker in handen valt van DSE uit Etten-Leur.

Emma speler Randy van Den doet verslag van de teleurstellende nederlaag van vandaag: “Wilden wij de titelrace spannend houden moesten we vandaag 3 punten pakken tegen een NSV dat de laatste weken aardig draait en bovenaan staat in de derde periode. In de eerste helft waren wij duidelijk de bovenliggende partij, het balletje ging lekker rond en we konden zo ons spel spelen. Het ontbrak alleen telkens aan de eindpass, waardoor we niet echt uitgespeelde kansen konden creëren. NSV kwam tot slechts één schot dat rakelings naast ging”.

Randy vervolgt: “Na rust liep het bij ons ook nog aardig, alleen de scheidsrechter wilde zich graag bemoeien met deze pot. NSV schoot een bal onderkant lat, die duidelijk de goal uit stuiterde. De scheids die op de middenstip stond kon dit echter fantastisch zien en gaf een goal: 1-0... Direct daarna kregen we het deksel op de neus. We kwamen 2-0 achter en toen was het wel gespeeld. Shendro Cristina kon nog de 2-1 aantekenen. NSV was het even kwijt, maar we konden hier niet van profiteren. Onze hoop was na de 3-1 helemaal weg”.

Randy samenvattend: “De titel kunnen wij nu wel uit ons hoofd zetten. Het is aan ons de taak om ons voor te bereiden op de promotienacompetitie. Nog twee potjes om vertrouwen te tanken”.

*Door het verlies van Emma is DSE met nog twee speelronden te gaan zo goed als zeker kampioen. Stand bovenaan: DSE 24-47, Sprundel 24-42, SC Emma 24-41, 7de GSC ODS 24-36.

*Komende zondag: RSV - Emma en GSC ODS - Gesta.

FC Dordrecht Am en SSW

De stadsderby in de vijfde klas tussen FC Dordrecht Amateurs en SSW eindigde in een 6-0 zege voor de thuisploeg. Die leidde bij rust al met 2-0. Grote man bij FC Dordt Am was Ilhan Solak met drie treffers en een assist. FC Dordt scoorde dit seizoen tot nu toe 106 doelpunten. Toch lijkt het kansloos voor het kampioenschap dat vrijwel zeker naar het Bredase PCP gaat.

Een apart verslag van de stadsderby staat elders op deze site.

(Samenstelling overzicht Fred van Dongen)

Meer berichten