Nooit Terug: festival over taal en het woord

Dordrecht - Nooit Terug is een festival over taal en het woord. Op zaterdag 22 juni gaat de eerste editie van dit evenement van start. Dichters, singer-songwriters, rappers en andere performers zullen op verschillende podia van zich laten horen. Het evenement speelt zich af in DordtYart en Villa Augustus. Belangrijk onderdeel van het festival is de dichtwedstrijd. De inzet is de eerste Nooit Terug Prijs voor Poëzie.

Een vakkundige jury zal alle inzendingen beoordelen. De schrijver van het beste gedicht mag zijn/haar gedicht voor- dragen tijdens het festival. Er is een geldprijs van 300 euro beschikbaar en het gedicht wordt geplaatst in literair tijdschrift Ballustrada.

"Je bent vrij te schrijven wat je wilt, als de inhoud maar raakvlakken heeft met het door ons gekozen thema Over het water. Met zoveel water in de buurt van de festivalterreinen en een nieuwe brug (Prins Clausbrug) in het verschiet, ligt het thema voor de hand. Je gedicht kun je inzenden naar: poezieprijs@gmail.com ." De regels zijn te vinden op de website van Stichting de stad, die het festival heeft bedacht en organiseert: www.stichtingdestad.com .

Voor beginnende dichters is er van 14.00 tot 15.00 uur een workshop. Aanmeldenvóór 10 juni op emailadres: ae.van.veen@kpnmail.nl

www.stichtingdestad.com

Meer berichten