Avond over veilig kerk zijn

Dordrecht - Op vrijdag 17 mei is er in de Crabbehoeve, Van Karnebeekstraat 2, een gespreksavond over veilig kerk zijn. Hoofdgast is John Lapré, auteur van het boek 'De veilige kerk'. De avond wordt georganiseerd door de werkgroep UitdeKastindeKerk van het Platform Dordtse Kerken en heeft een interkerkelijk karakter. Kerkleiders, kerkleden en andere geïnteresseerden worden uitgenodigd om de avond bij te wonen en mee te doen in het gesprek.

Tijdens de Roze Ode aan de Synode afgelopen maart in de Grote Kerk deelden LHBTI'ers en hun naasten hun wensen rond veilig kerk zijn. Wat is er nodig om je welkom te voelen? Om het gevoel te krijgen dat je er echt bij mag horen, ongeacht je achtergrond? Op 17 mei wordt hierover doorgepraat.

Elly van Wenum van het Platform Dordtse Kerken: "We willen geen pasklare antwoorden geven. De bedoeling is mensen zelf aan het denken te zetten: Hoe veilig is mijn kerk? Kun je er eerlijk zijn over wat er in je omgaat? En: Wat kan ik doen om te zorgen dat onze kerk een veilige plek wordt?"

Naast John Lapré leveren ds. Matthijs Haak (GKV Kandelaarkerk) en Ali Kersbergen (WijdeOuders) een bijdrage aan de avond. Aanvang 20.00 uur, toegang gratis.

www.dordtsekerken.nl

Meer berichten