Een patiënte krijgt het medicijn gewoon thuis aan de eigen eettafel toegediend. (Foto: Frederike Slieker)
Een patiënte krijgt het medicijn gewoon thuis aan de eigen eettafel toegediend. (Foto: Frederike Slieker) (Foto: Frederike Roozen - Slieker)

Ziekenhuis genomineerd voor landelijke prijs

Dordrecht - Zorgverzekeraar VGZ heeft het Albert Schweitzer ziekenhuis genomineerd voor een landelijke zorgvernieuwingsprijs. Het ziekenhuis is een van de negen kanshebbers om op 4 juni de Zinnige Zorg Award 2019 te ontvangen, voor het thuis toedienen van een middel aan kankerpatiënten.

Het kan in de zorg eenvoudiger, logischer, slimmer en met meer aandacht voor de patiënt, vindt VGZ. Daarom is de prijs in het leven geroepen om initiatieven voor betere zorg, vaak tegen lagere kosten, te belonen. Negen zorgvernieuwingen dingen mee. Het kan voor het Albert Schweitzer ziekenhuis al de tweede keer worden dat het de Zinnige Zorg Award in de wacht sleept. In 2017 ging de hoofdprijs ook al naar Dordrecht, wegens de manier van werken in de Breast Clinic, waar patiënten na een vermoeden van borstkanker zeer snel de uitslag krijgen dankzij een verkort diagnosetraject.

Ditmaal gaat het om zorg die patiënten met kanker krijgen in hun eigen huis. Elke maand krijgen velen van hen een zwaar medicijn om ernstige botcomplicaties te voorkomen. Vroeger werd dit middel tijdens een dagbehandeling in het ziekenhuis gegeven via een infuus. Dat vormde steeds weer een zware belasting voor de patiënt. Nu gebeurt het snel en gemakkelijk met een injectie thuis, in de eigen en vertrouwde omgeving. De injectie wordt gegeven door het team van rondreizende verpleegkundigen dat het Albert Schweitzer ziekenhuis al sinds jaar en dag heeft, het Transmuraal Team.

Het publiek kan meestemmen via:

www.vgz.nl/zinnigezorgaward

Meer berichten