Afscheidsnemer Koen Willemsen (l) in juichstand bij een van de zeven goals van zijn RCD.
Afscheidsnemer Koen Willemsen (l) in juichstand bij een van de zeven goals van zijn RCD. (Foto: Don Fredo)

Zondagvoetbal: Nacompetitie voor FC Dordt Am; ook Dubbeldam dicht bij ticket

Dordrecht - Drie van de zes Dordtse zondagclubs boekten vandaag overwinningen. Derdeklasser Dubbeldam won knap met 2-5 bij DHL maar is voor promotie inmiddels wel aangewezen op de nacompetitie. RCD werd kampioen van de derde klas ‘laag’ maar aan deze titel hing geen prijsje.

De vierdeklassers SC Emma en GSC ODS haalden beide bakzeil. Emma, dat de eerste periode won, is nu aangewezen op nacompetitie om promotie af te dwingen. Voor het van hekkensluiter Gesta verliezende GSC ODS stond er niets meer op het spel.

In de vijfde klas won FC Dordrecht Am andermaal maar het kampioenschap kan de ploeg nu definitief vergeten aangezien PCP bij die andere Dordtse vijfdeklasser, SSW, won en zo de titel greep. FC Dordt kan zich met nog éen gewone wedstrijd voor de boeg gaan voorbereiden op de promotienacompetitie.

Dubbeldam

Door een fraaie 2-5 zege op DHL blijft Dubbeldam in de race om promotie naar de tweede klas. Rechtstreeks kan dat overigens niet meer gebeuren omdat het leiderstrio Wilhelmus, HMSH en Coal niet meer is te achterhalen. Voor promotie is Dubbeldam nu aangewezen op de nacompetitie. Om zeker te zijn van dat ticket moet het zondag thuis winnen van SEP.

Ondanks de riante zege keek Dubbeldam bij DHL al snel tegen een achterstand aan. Speler Jerry van Ingen: “In de eerste twintig minuten speelden veel te slap en kwamen dan ook terecht met 1-0 achter. Gelukkig konden ik en Dennis Geschiere voor rust dat nog ombuigen naar een 1-2 voorsprong. Na rust een ander en scherp Dubbeldam. We kwamen gelijk op 1-3 door Wesley Borsboom . Daarna scoorde DHL uit het niets de 2-3 en werd het nog even spannend. Maar nogmaals ik en Dennis zorgden uiteindelijk voor de terechte 2-5 overwinning”.

*Het topduel in de derde klas ‘hoog’ tussen Wilhelmus en HMHS eindigde in een zege voor Wilhelmus. Stand bovenaan met nog één speelronde: Wilhelmus 10-23, HMSH en Coal 10-22, Dubbeldam 10-18.

*Dubbeldam sluit de voorjaarscompetitie zondag af met een thuiswedstrijd tegen SEP.

RCD

RCD sloot het seizoen majeur af met een 7-5 triomf in een wedstrijd waarin behalve de eerste plaats niets op het spel stond. Het duel met NOCKralingen stond zodoende vooral in het teken van ceremonieel afscheid. Zo verkast RCD’s aanvoerder Koen Willemsen in de loop van dit jaar naar BrazilIë en stapt trainer Pippi Pruijmboom over naar Wieldrecht.

Bij rust leidde de Dordtse Racing al met 4-1 door treffers van Claudio Teneggi (twee maal en beide met het hoofd), routinier Louis Laros met een schitterende vrije trap en de jonge Ralph Amperse op aangeven van Kevin Steensma. De RCD-treffers na de hervatting kwamen van Louis Laros (droge knal), Bas Verhoeven en tot slot Koen ‘Brasil’ Willemsen.

In alle drukte rond het afscheid van onder andere Koen Willemsen en trainer Pippi Pruijmboom bleef wat onderbelicht dat niemand minder dan de 45-jarige oud-gediende Louis Laros met twee goals en twee assists moeiteloos in aanmerking kwam voor de onderscheiding ‘man van de wedstrijd’.

*Eindstand derde klas ‘laag’: RCD 8-19 (28-13), Taurus 8-18 (23-12). Beide ploegen zijn verzekerd van behoud van het derdeklasserschap.

*Een apart verslag van RCD’s slotwedstrijd staat elders op deze site.

SC Emma

Om alsnog te promoveren naar de derde klas is vierdeklasser SC Emma nu definitief aangewezen op de nacompetitie. De ploeg die het seizoen zo voortvarend begon liep deze zondag opnieuw tegen een nederlaag aan. Nu werd met het kleinst mogelijke verschil (1-0) verloren bij RSV.

Emma-speer Randy van Eden over de wedstrijd: “In de eerste helft waren we gelijkwaardig, wij meer aan de bal en een RSV dat speelde op de omschakeling. Grote kansen waren er niet, alleen wat kleine mogelijkheden. Na rust een beetje het zelfde. RSV kreeg wel twee grote kansen, maar beide keren zat onze keeper Tom van der Leer er goed bij. Na een rollertje vanaf de zestien liet Tom de bal echter door zijn handen en benen glippen. Zo kwamen we 1-0 achter. Dit was ook de uitslag”.

Randy van Reden afrondend: “In deze fase zitten we helaas, de gifbeker moet blijkbaar helemaal leeg. Dat Tom nu een foutje maakte, is zuur en heel vervelend voor die jongen, omdat hij heel de competitie al sterk staat te keepen. Daarom neem ik en denk ook de rest van de ploeg hem niks kwalijk”.

*DSE uit Etten-Leur werd vandaag officieel kampioen en promoveert rechtstreeks naar de derde klas. Stand bovenaan met nog één ronde: DSE 25-50, Sprundel 25-45, BSC 25-42, Emma 25-41, 7de GSC ODS 25-36.

*Zondag a.s. SC Emma – BSC.

GSC ODS

In z’n laatste thuiswedstrijd van het seizoen slaagde vierdeklasser GSC ODS er niet uit punten aan z’n totaal toe te voegen. Er werd met 0-3 verloren van hekkensluiter Gesta.

Ferr Kemaldar doet verslag namens de Dordtse ploeg: “Tegen Gesta dat de punten hard nodig heeft, misten we welgeteld 6 basisspelers door schorsingen en vakantie. Ik was zelf ook geschorst. Dit kwam allemaal heel goed uit voor Gesta. Anders was de wedstrijd anders verlopen dan hoe het nu liep. De eerste helft eindigde doelpuntloos. Wel een rode kaart voor Lutfullah Kilic wegens natrappen (!?). Na rust liep Gesta naar 0-3. Volgende week onze laatste wedstrijd van het seizoen, tegen Sprundel”.

FC Dordrecht Amateurs

Vijfdeklasser FC Dordrecht Amateurs rekende af met de nummer drie op de ranglijst, SVC (2-5). Die ploeg had de punten hard nodig om te kunnen deelnemen aan de nacompetitie. FC Dordrecht Am is daarvan al verzekerd nu het kampioenschap vandaag definitief in handen kwam van het Bredase PCP. Dat is na de zege van vandaag bij het Dordtse SSW niet meer in te halen.

Patrick van Ditten doet namens FC Dordrecht Am verslag: “De eerste helft waren wij de bovenliggende partij en kwamen wij ook na een aantal kansen verdiend op 0-1 via een vrijetrap van Ilhann Solak. Na rust begonnen wij goed en maakte 0-2 via Silvano Domecasse uit een corner. Daarna nam SVC het heft in handen en maakte het 1-2. Uit de volgende aftrap scoorden wij gelijk de 1-3. Maker Roy Tuinder op assist van Jowi Wilson. Binnen twee minuten stond het alweer 2-3. Waarna wij het initiatief weer overnamen. We liepen we uit naar 2-4 (Roy Tuinder op assist van aanvoerder Rianto Vrutaal ). Roy Tuinder zorgde ook voor de 2-5 met deze keer Ilhann als assistgever”.

*Stand bovenaan met nog één speelronde: PCP 23-59 (kampioen), FC Dordrecht Am 23-53 (111-32), 6de SSW 23-31.

*Komende zondag: FC Dordrecht Am - Neerlandia en TVC Breda – SSW.

(Samenstelling overzicht Fred van Dongen)

Meer berichten