Wieldrecht-jubilaris Marco Vrolijk: "We gaan er zaterdag vol voor tegen Dubbeldam".
Wieldrecht-jubilaris Marco Vrolijk: "We gaan er zaterdag vol voor tegen Dubbeldam". (Foto: )

Titelstrijd in de derde klas is Dordts onderonsje

Door Fred van Dongen

Dordrecht - De ontknoping van het kampioenschap in de derde klas van het zaterdagvoetbal is dit seizoen een volledig Dordtse aangelegenheid. Met nog één speelronde voor de boeg delen Wieldrecht en DFC de koppositie. Beide clubs pakten 53 punten uit 25 duels. Het doelsaldo van Wieldrecht (+41) is beter dan dat van DFC (+32). Bij gelijk eindigen geeft primair het saldo de doorslag.

Komende zaterdag staat de slotronde op de rol. DFC ontvangt dan het Zeeuwse NOAD'67 terwijl Wieldrecht op visite gaat bij stadgenoot Dubbeldam. Wie van de twee Dordtse rivalen naast het kampioenschap grijpt krijgt via de nacompetitie een herkansing om promotie naar de tweede klas af te dwingen.

Hoe schatten de Dordtse kemphanen hun kansen in? Bij DFC zijn ze nuchter. "Onze opdracht is helder, zelf winnen van NOAD'67. En dan hopen dat Dubbeldam ons een helpende hand biedt. Alleen op die manier kan de kampioensvlag bij ons worden gehesen. De spanning blijft dus letterlijk tot het allerlaatste fluitsignaal van de competitie", aldus Arno van Wijnen op DFC's website.

Wieldrechts spits Mark van Agteren: "Dubbeldam kan een stormloop van ons verwachten". Zijn ploeggenoot Daan Vegt verwijzend naar het betere doelsaldo vol overtuiging: "We gaan volgende week gewoon winnen bij Dubbeldam!".

Bij Wieldrecht ontbreekt in de stadsderby van zaterdag in elk geval Marco Vrolijk (29) in de basis. De aanvaller kampt met een scheurtje in de lies en moest om die reden ook afgelopen zaterdag tegen Prinsenland (2-2 uitslag) verstek laten gaan. Niettemin vormde hij na afloop net middelpunt van een kleine huldiging. Hij kreeg een Wieldrecht-shirt met het rugnummer 250 aangeboden. "Een paar weken terug in de gewonnen uitwedstrijd tegen DFC speelde ik namelijk mijn 250ste wedstrijd in het eerste. Ik debuteerde op mijn17de. Tegen wie weet ik niet meer. Henk Molenaar was toen in elk geval mijn trainer. Ik begon als middenvelder. Toen rechtsbuiten en nu dus in de spits. Misschien ben ik aardig traag op 250 wedstrijden gekomen maar ik heb in al die jaren met nogal wat blessures gekampt".

Het 'kind van de club' hoopt vurig dat Wieldrecht zaterdag de titel inclusief rechtstreekse promotie naar de tweede klas pakt. Wellicht is dat in de slotfase bij Dubbeldam al een zekerheidje en mag Marco ondanks zijn liesblessure nog wat 'ere-minuutjes' maken. "Dat zou mooi zijn", glundert de jubilaris.

Marco Vrolijk heeft voor zaterdag in elk geval één advies voor zijn ploeggenoten: "Er vol voor gaan. Snel op voorsprong komen en zo veel mogelijk doelpunten scoren!"

Of Dubbeldam daaraan wil meewerken? Dubbeldam-speler Koen Vogel: "Na een paar magere resultaten richten we onze focus nu vol op de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Wieldrecht om het seizoen goed af te sluiten".

Meer berichten