Foto:

Workshops Kindersynode succesvol

Dordrecht - Op woensdag 23 januari ging de Kindersynode in het Onderwijsmuseum feestelijk van start met de première van de animatiefilm Sanne's Synode. Onderdeel hiervan is het gelijknamige onderwijsprogramma 'Sanne's Synode' dat aan scholen in Dordrecht wordt gegeven. Met succes want in de afgelopen maanden maakten al ruim 20 schoolgroepen kennis met het programma.
Workshops Sanne's Synode.

In het onderwijsprogramma bekijken leerlingen gezamenlijk de film Sanne's Synode. Vervolgens voeren zij een tweetal verschillende opdrachten uit. Na het bekijken van een wandplaat gaan de leerlingen in discussie over identiteit en religie.

Vragen waar de leerlingen bij stilstaan zijn bijvoorbeeld: 'Moet jouw vriendje of vriendinnetje hetzelfde geloven als jij? of Mag iedereen vinden wat hij of zij wil?' . Deze vragen hebben geleid tot vele discussies. In de tweede opdracht werken de leerlingen samen aan één grote tekening. Er is echter één belangrijk obstakel: tijdens het tekenen mag je niet met elkaar praten.

Vanwege het succes van de Kindersynode heeft het Onderwijsmuseum besloten 10 extra workshops te vergeven aan geïnteresseerde scholen. Docenten die hun school of klas nog willen aanmelden kunnen contact opnemen met het museum via educatie@onderwijsmuseum.nl.

Meer berichten