Guillermo ontving het deelnamepakket uit handen van wethouder Heijkoop. (foto: pr)
Guillermo ontving het deelnamepakket uit handen van wethouder Heijkoop. (foto: pr) (Foto: )

Eerste inschrijving voor Zomerschool Dordrecht

Guillermo (leerling van christelijk IKC De Regenboog) heeft donderdag 23 mei zich als allereerste ingeschreven voor de Zomerschool Dordrecht 2019. Hij ontving het deelnamepakket uit handen van wethouder Heijkoop. Dit gebeurde op Christelijk IKC De Regenboog, locatie Volkerakweg, een van de scholen waar de zomerschool plaatsvindt.

Dordrecht - Ook directeur Sandra Nederlof van de Regenboog, de leerkracht van Guillermo en projectleider Hely van Ockenburg van Zomerschool Dodrecht waren bij de inschrijving aanwezig. De wethouder sprak met Guillermo over wat de Zomerschool voor hem kan betekenen en waarom hij graag meedoet aan de Zomerschool.

Dit jaar wordt voor de 4e keer Zomerschool Dordrecht georganiseerd. De Zomerschool vindt plaats van 19 tot en met 29 augustus 2019. Zomerschool Dordrecht is een uniek concept waarbij de zes schoolbesturen (H3O, Scholen van Oranje, SKOBA, Dordtse Schoolvereniging, IKRA en OPOD) samenwerken met Gemeente Dordrecht en andere Dordtse partijen om aan ongeveer 300 gemotiveerde Dordtse schoolkinderen les te geven tijdens de zomervakantie.

De Zomerschool wordt gezien als een goede start van het nieuwe schooljaar. Kinderen krijgen extra ondersteuning op het gebied van woordenschat onderwijs, taal & rekenen. In de middag is er ruimte voor een breder programma waarbij sport, muziek en creatieve lessen worden aangeboden. Daarnaast is er aandacht voor thema's zoals gezonde voeding en duurzaamheid.

Aanmelden kan via:

www.zomerschooldordrecht.nl

Meer berichten