Natresmilitair legt de eed af op het vaandel (Foto: 13 Lichte Brigade)
Natresmilitair legt de eed af op het vaandel (Foto: 13 Lichte Brigade)

Nieuwe reservisten beëdigd in Dordrecht

Dordrecht - Het Energieplein in Dordrecht is op zaterdag 8 juni decor voor een grote beëdiging van nieuwe militairen van 30 Nationale Reservebataljon (30 Natresbatataljon). Tijdens deze militaire ceremonie, die muzikaal wordt opgeluisterd door de Fanfare Korps Nationale Reserve, leggen 60 nieuwe militairen de Eed of Belofte af op het korpsvaandel. De nieuw toegetreden reservisten van 30 Natresbataljon komen uit Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

De ceremonie het Energieplein in Dordrecht start om 10.30 uur en is voor iedereen toegankelijk. Jaarlijks worden 400 militairen beëdigd bij het Korps Nationale Reserve. Dit wordt regionaal georganiseerd om een goede band te onderhouden tussen 30 Natresbataljon, relaties van militairen, werkgevers en civiele autoriteiten. Voor start van de ceremonie marcheert 30 Natresbataljon door het centrum van Dordrecht.

Het Korps Nationale Reserve is inzetbaar voor bewaking- en beveiligingstaken in Nederland. Dit korps van de Koninklijke Landmacht bestaat uit drie natresbataljons (één in elke gevechtsbrigade) met in totaal 3.000 actief dienende reservisten. 30 Natresbataljon valt onder het commando van 13 Lichte Brigade in Oirschot. Natresmilitairen vervullen hun functie voor vrede en veiligheid naast een burgerbaan of studie.www.defensie.nl/reservisten

Meer berichten