(foto: pr)
(foto: pr)

Feestelijke opening Slachtofferhulp Nederland

Dordrecht - Slachtofferhulp Nederland heeft haar nieuwe vestiging aan de Burgemeester de Raadtsingel 57 in Dordrecht geopend. De aanwezigheid van samenwerkingspartners politie, justitie en de gemeente Dordrecht droeg bij aan de feestelijkheid van de opening.

De samenwerking werd symbolisch weergeven met een puzzel, waarbij elke partner een stukje legde om het zoekplaatje te voltooien. De wethouder van Jeugd en Gezondheid, officier van justitie regio Dordrecht, districtchef politie Rotterdam Rijnmond Zuid Holland Zuid en bestuursvoorzitter Slachtofferhulp Rosa Jansen maakten samen het puzzellogo van Slachtofferhulp compleet. De wethouder Jeugd en Gezondheid: 'Ik ben onder de indruk hoeveel vrijwilligers Slachtofferhulp telt. Landelijk staan 1100 mensen klaar om te helpen. En ik heb begrepen dat er nog altijd plaats is voor meer'.

Tevens werd tijdens deze feestelijke opening een convenant ondertekend door de GGD en Slachtofferhulp Nederland ten behoeve van de samenwerking van psychosociale opvang bij grootschalige incidenten.

De overtuiging dat elk slachtoffer van een misdrijf, verkeersongeval of ramp de beste hulp verdient is de drijvende kracht achter de dienstverlening van Slachtofferhulp Nederland. Rosa Jansen: 'omdat wij de expertise in huis hebben kunnen we vlot schakelen. Daarom moeten we als organisatie zichtbaar blijven'.

Jaarlijks maken 220.000 slachtoffers en nabestaanden gebruik van de gratis diensten die Slachtofferhulp aanbiedt. Het geven van emotionele steun, het begeleiden in een strafproces en bij een schadevergoeding helpen de slachtoffers hun leven op te pakken na een ingrijpende gebeurtenis.

Slachtofferhulp.nl

Meer berichten