Het Concert Turkse Volksmuziek in 2018.  (foto:  Danny van der Weck)
Het Concert Turkse Volksmuziek in 2018. (foto: Danny van der Weck) (Foto: DANNY VAN DER WECK)

Concert Turkse Volksmuziek in het Energiehuis

Dordrecht - Op dinsdag 18 juni is er een bijzondere avond vol Anatolische volksmuziek in het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht. Tijdens dit concert treden ToBe cursisten Saz en het Koor Anatolische Volksmuziek samen op met een orkest van gastmuzikanten.

Kaartjes kosten € 5 (€ 3,50 t/m 20 jaar) en zijn online te bestellen via www.tobe.nl/agenda of te koop aan de kassa van het Energiehuis. Het concert begint om 20.30 uur en iedereen is van harte welkom.

Deze avond staat in het teken van de liedjes en muziek uit Anatolië. Het orkest, de leden van het koor Anatolische Volksmuziek en de cursisten Saz spelen muziek van diverse Anatolische componisten. De avond staat onder leiding van docent en dirigent Yavuz Cimen.

Koor

Sinds een paar jaar repeteert het Koor Anatolische Volksmuziek wekelijks op dinsdag in het Energiehuis. Met veel passie en plezier zingen zij traditionele Anatolische volksmuziek en dat is terug te horen!

De Anatolische Volksmuziek (uit het Aziatisch gedeelte van Turkije) speelt een belangrijke rol in de Turkse cultuur. Verschillende volkeren, stedelingen en edelen die samen leefden in het Anatolische gebied hebben allemaal invloed gehad op het ontstaan van de klassieke Turkse muziek.

Saz

Als Saz docent heeft Yavuz Cimen de afgelopen jaren aan heel veel ToBe cursisten lesgegeven. Cursisten laten vanavond de schoonheid van de Saz horen. Ze spelen samen, individueel en begeleiden het Koor Anatolische Volksmuziek. De baglama, ook wel saz genoemd, heeft een 2000 jarige geschiedenis en is het belangrijkste instrument van Anatolië. Dit snaarinstrument met drie snaarlijnen heeft 24 verstelbare fretten. Hiermee kun je ook andere tonen - microtonen - spelen dan wij in onze westerse toonladders kennen. Dat kan heel spannende muziek opleveren, heel anders dan wij gewend zijn in het Westen.

Na deze avond geïnspireerd geraakt door de Turkse Volksmuziek? Je bent, met of zonder ervaring, welkom bij het koor en de Saz muzieklessen. Aanmelden en meedoen kan op ieder moment.

Informatie

Kijk voor meer informatie over het concert en de muzieklessen op

www.tobe.nl/agenda

(bron: ToBe)

Meer berichten