Gedurende de Nacht van Gebed komen gelovigen uit diverse kerken van Dordrecht en omstreken samen. (Foto: Privé)
Gedurende de Nacht van Gebed komen gelovigen uit diverse kerken van Dordrecht en omstreken samen. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Christenen bidden voor vervolgde christenen

Open Doors houdt jaarlijks een Nacht van Gebed op diverse locaties in Nederland. Ook in Dordrecht, op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni. Stadsgebed Dordrecht, een onderdeel van Missie Dordt, doet ook mee. 

Door Eline Lohman

DORDRECHT - Gedurende de Nacht van Gebed komen gelovigen uit diverse kerken van Dordrecht en omstreken samen om in de Kruiskerk aan de Vrieseweg 64  te bidden voor de vervolgde broeders en zusters. Om 20.00 uur wordt gestart met het zingen van een aantal liederen. Er zullen verschillende korte informatie filmpjes zijn en persoonlijke verhalen. Om 03.00 uur in de nacht is de afsluiting. 

Emmy Boor: "We hopen dat veel christenen uit de stad zich aangesproken voelen en deel willen nemen aan de Nacht van Gebed. Het maakt niet uit of mensen maar even komen bidden of voor een wat langere tijd. Het bijzondere van de Nacht van Gebed is dat je een nacht opblijft om te bidden voor hen die vervolging meemaken. Doordat je met verschillende christenen uit verschillende kerken bidt, verbindt dat je met de christenen elders op de wereld. Heel vaak horen hen die gevangengezet zijn vanwege hun geloof dat ze de kracht van gebed hebben mogen ervaren in hun moeilijke situatie. Wanneer er gevraagd wordt wat men nodig heeft: bid voor moed en kracht om vol te houden. Voor ons reden om gehoor te geven aan deze oproep."
 

Meer berichten