(foto: Arco van der Lee)
(foto: Arco van der Lee) (Foto: )

Champagne en koek voor 'Loesje in Friesland'

Dordrecht – Bij bakkerij Nobel's aan de Grotekerksbuurt werd woensdag 12 juni het kinderboekje 'Loesje in Friesland' gepresenteerd.

De presentatie had eigenlijk een straatfeest moeten worden met kinderen van de naburige kinderopvang 'Kindertijd'. De regen gooide dat plan in de war. In plaats daarvan werd het een knusse presentatie in de bakkerij.

De eerste exemplaren waren voor Floris en Eliza, kinderen van Willemijn en Sander Nobel. Voor hond Duco, die een rol speelt in het boek, was er een stukje koek. Kinderchampagne maakte het feestje compleet.

'Loesje in Friesland' is het derde deel in de 'Loesje en Lientje' serie. De twee Zeeuwse kinderen beleven avonturen door heel Nederland. Jacqueline van Zanten schrijft de verhalen. Dochter Loes, student mediavormgeving, maakt de illustraties en verzorgt de vormgeving. De opbrengst van de boekjes gaat naar schoolkinderen in Oeganda.

De boekjes zijn niet te koop in de boekwinkel. "We reizen ermee door het land en staan ermee op markten", vertelt Jacqueline van Zanten. "Op 7 juli staan we op de Dordtse boekenmarkt." 'Loesje in Friesland' is te koop voor 5 euro.

Zie ook www.facebook.com/Loesje.Lientje .

Meer berichten