Woning en bedrijfspand gesloten na vondst hennepkwekerij en harddrugs

Dordrecht - Tijdens controles van de politie is een hennepkwekerij en harddrugs aangetroffen. In een woning aan de Spaarnestraat trof de politie een kwekerij in aanbouw waar voorbereidingen werden getroffen voor zo'n 560 hennepplanten met een oogst van 16 kilo. Dit pand is voor drie maanden gesloten door de burgemeester.

In de Bunsenstraat trof de politie in een bedrijfspand harddrugs en meerdere vuurwapen aan waaronder automatische. Al het materiaal is in beslaggenomen en het pand is een half jaar gesloten door de burgemeester. Burgemeester Wouter Kolff wil met de sluiting van de panden de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden.

Als voor de eerste keer softdrugs in een woning worden aangetroffen, volgt in de meeste gevallen een waarschuwing. Echter bij bijzondere verzwarende omstandigheden kan de burgemeester deze waarschuwing overslaan en direct overgaan tot sluiting van de woning. Vanwege de omvang van de kwekerij (in aanbouw) en het professionele karakter is de woning in de Spaarnestraat voor drie maanden gesloten. Het bedrijfspand aan de Bunsenstraat is voor zes maanden gesloten vanwege de vondst van harddrugs.
De eigenaren van de woningen hebben medewerking verleend aan de sluiting, meldt de gemeente Dordrecht.

Meer berichten