Lotgenootje Ninte Dirkx ontvangt een cheque van 5000 euro van Martin Slooijer, de hoofdsponsor van de wielertocht. (foto: pr)
Lotgenootje Ninte Dirkx ontvangt een cheque van 5000 euro van Martin Slooijer, de hoofdsponsor van de wielertocht. (foto: pr) (Foto: )

Benefietdag Voor Sara drukst bezochte tot nu toe

Dordrecht - De derde benefietdag bij VV Wieldrecht voor Stichting Voor Sara bleek zaterdag de drukst bezochte editie van allemaal. Maar liefst twintig voetbalteams speelden mee, vijftig wielrenners reden een tocht van 75 kilometer en driehonderd bezoekers schoven aan voor een barbecue. Op die manier vierden ze samen de vierde verjaardag van het Dordtse meisje Sara Verbrugge.

Het was feest, maar met een serieuze ondertoon: de hele dag was bedoeld om een behandeling te kunnen bekostigen voor de zeldzame en levensbedreigende spierziekte van het meisje en haar lotgenootjes.

Hoeveel geld er deze editie is opgehaald, is nog niet bekend. ,,Zeker is dat het bedrag ruim over de 10.000 euro gaat. We hopen zelfs over de 15.000 euro. De bezoekers zijn heel gul geweest'', zegt organisator Frank van der Linden. Hij kijkt terug op een zeer succesvolle editie van de benefietdag. ,,Het wordt ieder jaar groter en steeds meer sponsoren helpen mee. Dit jaar was het weer ook nog eens perfect voor zo'n mooie dag.''

Sara Verbrugge is een vrolijke kleuter die door de zeldzame spierziekte MDC1A in een rolstoel zit. Veel kinderen met deze spierziekte krijgen last van vergroeiingen in de rug en ademhalingsproblemen. Griepjes zijn al snel levensgevaarlijk. Er is op dit moment geen medicijn of behandeling en daarom hebben de ouders van Sara een stichting opgericht om daar verandering in te brengen.

Moeder Emine: ,,Dankzij de hartverwarmende steun van zo veel mensen is het Stichting Voor Sara gelukt om in twee jaar tijd ruim vier ton op te halen. Daarmee is een veelbelovend onderzoek gestart dat hoop geeft voor Sara en alle andere kinderen met deze spierziekte. Wij blijven strijden tot er een behandeling is gevonden. Niet alle kinderen met MDC1A worden volwassen en sommigen overlijden al heel jong. De vierde verjaardag van Sara is daarom een heel bijzonder moment voor ons.''

Ook dit jaar vond er een 7 tegen 7 voetbaltoernooi plaats en een wielertocht van 75 kilometer. Voor kinderen waren talloze activiteiten zoals een gratis workshop graffiti. Na afloop van de activiteiten volgde een grote barbecue met live muziek en een feest in de kantine.

De ouders van Sara, Bram en Emine, zijn dankbaar voor alle steun. Emine: ,,Het is heel bijzonder dat voetbalvereniging Wieldrecht zo hecht is en ieder jaar weer meehelpt en dat zo veel lieve mensen om ons heen er weer zo'n geweldig spektakel van maken. En al steun van mensen die wij amper of soms zelfs niet kennen, raakt ons enorm. Het onderzoek loopt goed, alle lotgenoten vinden steun bij elkaar en er is hoop voor de toekomst voor al deze gezinnen. Het succes van de stichting is er alleen dankzij de inzet van al die geweldige vrijwilligers.''

Meer berichten