Willem van Hanegem en Eddy van der Ley. (foto: Eric Brinkhorst)
Willem van Hanegem en Eddy van der Ley. (foto: Eric Brinkhorst) (Foto: eric brinkhorst)

Theateravontuur Willem van Hanegem met tour van zes shows

Dordrecht - Willem van Hanegem gaat het theater in voor een mini-tour van zes shows. De voetballegende, in februari van dit jaar 75 jaar geworden, verzorgt samen met interviewer Eddy van der Ley 'exclusieve' theatercolleges in Dordrecht en vijf andere plaatsen. Daarin staan de hoogte- en dieptepunten uit zijn voetballeven centraal.

Van Hanegem, nog altijd razend populair onder voetbal- en Feyenoordfans, trapte in april af met een try-out in het Wilminktheater in Enschede. Voor ruim 600 bezoekers kreeg de show met de naam 'Een bijzondere avond met De Kromme' het stempel 'meer dan geslaagd'. Het succesvolle experiment krijgt nu een vervolg met een korte tour door het land.

In het theatercollege neemt interviewer Eddy van der Ley, Van Hanegem mee op een avontuurlijke en inspiratierijke reis langs de hoogte- en dieptepunten uit zijn voetballeven, waarbij onder meer beelden worden getoond van het WK 1974 in WestDuitsland en de successen met Feyenoord. Voorts laat Van Hanegem, sinds jaar en dag actief als voetbalanalist en columnist voor het Algemeen Dagblad, zijn licht schijnen op de actualiteit van het moment.

Ook het publiek krijgt een rol: na de pauze is er uitgebreid gelegenheid vragen te stellen aan 'de Kromme'. En na afloop is er een meet & greet.

Willem van Hanegem (20 februari 1944) brak op relatief late leeftijd door als profvoetballer, maar zou uitgroeien tot een van de beste spelers uit de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. De meeste kenners rangschikken hem in de eeuwige ranglijst op de derde plek, achter Johan Cruijff en Marco van Basten. Van Hanegem maakte vooral furore in het shirt van Feyenoord.

'Voor een hele generatie voetballiefhebbers is dit dé kans Willem van Hanegem nog eens live in actie te zien en eventueel te ontmoeten', zegt Eddy van der Ley. 'Zij zullen de Kromme meemaken zoals hij in al zijn puurheid is: kritisch, betrokken, met een geheel eigen, unieke en soms wat dwarse kijk op voetbal en het leven.'

Van Hanegem typeert zijn theateravontuur als 'hartstikke leuk om te doen, maar ook weer niet te vaak'. "Ik snap soms echt niet waarom al die mensen naar mij willen komen luisteren", zegt hij. "Maar als ze dan toch naar het theater willen komen, zijn ze van harte welkom."

De show 'Een bijzondere avond met De Kromme' is op 4 maart te zien in Schouwburg Kunstmin.

Meer berichten