Huis te Merwede, Nicolaas Klei en Cees Timmerman (foto's en illustratie: Zock Design, Cees Timmerman, Rinie Boon)
Huis te Merwede, Nicolaas Klei en Cees Timmerman (foto's en illustratie: Zock Design, Cees Timmerman, Rinie Boon) (Foto: )

Zondag 24e Dordtse Boekenmarkt met 450 kramen

Dordrecht - Zondag 7 juli belooft weer een grote feestdag te worden in de stad. Wanneer je ruim een week van tevoren de Buienradar mag geloven wordt het halflicht bewolkt, 21 graden en een zwakke wind: perfect boekenmarktweer dus!

Naast een lang cirkellint van 450 boekenkramen, onderbroken door vier muziekpodia en vele gastvrije terrassen, kent deze 24e editie een reeks van hoogtepunten. Het thema dit jaar is: 'Dordrecht, boek & wijn, zinnenprikkelend' en dat vindt u overal terug. Een boerenkar met daarop een 200 liter wijnvat (leeg helaas!), twee middeleeuwse minstrelen en drie charmante, maar zenuwachtige debutanten-schrijfsters rijdt over het hele parcours van de markt. Bij de Bibliotheek, de nieuwe winkel van Vos & van der Leer aan het Bagijnhof (v/h Veilinghuis Mak) en 'het Magazijn' op de Voorstraat maken de dames een tussenstop om uit hun debuten voor te lezen. De rit eindigt uiteindelijk om 16.00 uur bij Art&Dining in de Museumstraat voor de prijsuitreiking die om 16.30 uur begint.

Dit jaar is het ook de 24e editie van de Debutantenprijs. Het ANV stopt met sponsoring en dus zoekt DordtLiterair naarstig naar nieuwe, royale, geldschieters. Het zou mooi zijn wanneer Dordtse bedrijven deze van oorsprong Dordtse prijs zouden willen ondersteunen.

Van 13.00 tot 17.00 uur is er in samenwerking met de Dordtse wijnkoopers en wijnboerderij 'de Bilderhof' een grote wijnproeverij in de Museumtuin. Bij de ingang koopt u een handvol muntjes en daarmee kunt u de marktkramen af. Ons advies is om de wijn niet door te slikken want anders kan de Museumtuin wel eens de laatste etappe van uw bezoek aan de boekenmarkt worden. Naast het proeven van wijn leren wijnschrijver Nicolaas Klei en chef-kok Cees Timmerman van Restaurant Delicees u om nog meer te genieten van de combinatie van wijn en spijs. Het Holberg Kwartet zorgt voor de nodige rust en ontspanning op het terras van Art&Dining.

De hele Groenmarkt van Bibliotheek tot Stadhuisplein viert een verjaardagsfeest voor kinderen. Muziek, straattheater, een giraffenspel en een 7 meter brede schommel op het Stadhuisplein en met geluid op je koptelefoon. Heel veel kinderboekenschrijvers en -tekenaars en om 15.00 uur een optreden van wethouder Burggraaf. 'De Giraf' blijft zelfs na 25 jaar een beetje kind, gelukkig maar!

'De Bibliotheek AanZet' heeft weer vele initiatieven ontwikkeld om de bezoekers van de boekenmarkt van dienst te zijn. Bezoek het nieuwe 'Leescafé Americain', stal uw eerste aankopen in de boekengarderobe voor u weer de markt op gaat, lees over de zomeractiviteiten van de Bieb voor kinderen en maak kennis met Vloggers en Bloggers.

Kortom, alle reden voor een bezoek aan de 24e Dordtse Boekenmarkt. We starten om 10.00 uur en gaan door tot 17.00 uur.

(ingezonden)

Meer berichten