Sandra van Looi in haar geliefde Wielwijk. (Foto: Elisa Kuster)
Sandra van Looi in haar geliefde Wielwijk. (Foto: Elisa Kuster)

Dordrecht viert feest in Wielwijkpark

door Elisa Kuster

DORDRECHT - Al jaren woont Sandra van Loo in Wielwijk, een wijk waar ze eigenlijk niet meer weg zou willen. Niet zozeer vanwege alle voorzieningen maar vooral vanwege de mensen. Deze mensen zorgen er ook voor dat ze al vanaf januari in haar vrije tijd druk is met het Zomerparkfeest, een evenement in haar wijk voor iedereen in Dordrecht.

"Het wordt dit jaar de derde keer dat we het op deze manier organiseren," vertelt ze in De Admiraal, het wijkcentrum waar veel bewoners samenkomen voor verschillende activiteiten. "Vier jaar geleden werd het feest geschrapt omdat niemand de organisatie op zich nam. Ze vroegen aan mij of ik de kar wilde trekken, want men miste dit feest. Er hadden zich zoveel vrijwilligers gemeld dat we er nieuw leven in konden blazen. Want laat ik dit vooropstellen, zonder al deze mensen die zich belangeloos inzetten lukt het niet."

Het feest werd ooit bedacht als een manier om mensen met elkaar in contact te brengen en nu is het ook het feest waar mensen met zijn allen de schouders onder zetten. "Het is zo mooi om te zien dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Kleine dingen als flyers rondbrengen bijvoorbeeld, dat is voor mij iets groots. Want al die kleine dingen zorgen ervoor dat het kan doorgaan." Er is een podium met live muziek, er worden verhalen voorgelezen, een theatervoorstelling, een braderie, je kan gamen, voetballen, knutselen, eten en drinken. Kortom: iedereen tussen de twee en honderd jaar kan zich vermaken. "Het is natuurlijk niet alleen een feest voor mensen uit Wielwijk, het Wielwijk park is gewoon een geweldige locatie om zo'n feest te organiseren. Het is zo groot dat zelfs wanneer het druk is, het niet voelt alsof je als een haring in een ton zit. Het biedt daarom ook zoveel mogelijkheden voor allerlei activiteiten." Komt u ook naar het feest van Sandra en al haar onbetaalbare vrijwilligers? Zondag 7 juli van 12.00 uur tot 17.00 uur is het Wielwijkpark de plek waar je moet wezen. Facebookpagina: zomerparkfeestdordrecht.

Meer berichten