Het kind met de Japanse ogen (fot0: privé)
Het kind met de Japanse ogen (fot0: privé) (Foto: privé)

Lezing 'Het kind met de Japanse ogen'

DORDRECHT - In bibliotheek aan de Groenmarkt wordt zondag 7 juli vanaf 13.30 uur een lezing gegeven door Reggie Baay over het boek dat hij heeft geschreven. De documentaire roman 'Het kind met de Japanse ogen' gaat over de gruwelijke en onontkoombare gevolgen van de oorlog.

Baay vindt enkele jaren na de dood van zijn ouders een schoenendoos met fotonegatieven van de periode na de Japanse capituatie en tijdens de Indonesische vrijheidsstrijd. Dit is de basis van het boek, de documentaire roman bevat feiten en fictie. Baay vindt deze schoenendoos enkele jaren na de dood van zijn ouders. Naast de gruwelijke en onontkoombare gevolgen van de oorlog, komt ook de veerkracht van de mens naar boven in het boek. Hoe wreed het lot ook is, de mens blijft altijd zoeken naar manieren om te overleven.

Wie zondag naar de Groenmarkt 153 wil komen om de lezing, die tussen 13:30 en 16:15 uur plaatsvindt, bij te wonen, wordt door de organisatie verzocht zich vooraf aan te melden. Dat kan via stichtingindonesischdordrecht@gmail.com. De entree bedraagt 7,50 euro, dit is inclusief Indische snack en spekkoek en exclusief drank. Bel 078-6183512 voor meer informatie.

Meer berichten