De eerste training van FC Dordrecht. (foto: Elisa Kuster)
De eerste training van FC Dordrecht. (foto: Elisa Kuster) (Foto: )

Veel nieuwe gezichten op Krommedijk

door Elisa Kuster

Dordrecht - Ze hadden er vrij voor genomen, pauzes verschoven of spijbelden er een uurtje voor, de eerste training van FC Dordrecht. Tientallen supporters stonden ongeduldig langs de lijn bij het trainingsveld op de Krommedijk. Na een zomerstop van zes weken was er weer iets om naar uit te kijken, een nieuw seizoen.

Natuurlijk was de selectie nog niet compleet, zo vroeg in het seizoen is dat zelden het geval, maar hete merendeel van de spelers kon men al in actie zien.

"Gelukkig, Breedijk en Cijntje zijn er nog," opgelucht observeert supporter Dennis de rest van de selectie. "De transfermarkt loopt nog tot eind augustus dus of ze blijven weet je pas in september zeker. Voor nu ben ik blij dat ze er zijn, want de groep is verder wel erg jong."

De samenwerking met Feyenoord heeft inmiddels al aardig wat versterking opgeleverd, drie spelers worden gehuurd en drie jongens zijn er overgenomen van de Rotterdammers. Spelers die nog niet hun sporen hebben verdiend bij de hoofdmacht maar speelden in het beloften team van Feyenoord. Daarnaast heeft Dordrecht ook gewinkeld bij andere clubs en is men nog druk bezig met andere versterkingen.

"Een spits zou echt een versterking zijn, want zonder doelpunten win je nooit," grapt Maarten. "Dat zei Harry van den Ham ook altijd en je kan hem geen ongelijk geven."

Er wordt naar spelers gewezen, naar de naam gevraagd en hardop herhaald. Een vast ritueel aan het begin van de competitie. "Elk seizoen zijn er weer zoveel nieuwe gezichten, pas aan het einde weet ik ongeveer wie nou wie is en dan vertrekken ze weer," verzucht Huib.

Afgelopen zaterdag werd de eerste oefenwedstrijd gespeeld, tegenstander was grote broer Feyenoord. Een goedgevuld stadion was getuige van een wedstrijd waar FC Dordrecht zich niet liet intimideren door de Rotterdammers. Uiteindelijk trokken de bezoekers aan het langste eind en eindigde de wedstrijd met een 1-2 eindstand.

Voor de Dordt supporters een uitslag waar ze mee konden leven. "Je ging er niet vanuit dat we dit potje zouden winnen dus dan valt de uitslag 100% mee. We keken vooral naar de nieuwe spelers en dat stemde ons zeer positief. Er zitten echt een paar aardige voetballers tussen en gelukkig is Breedijk er nog," aldus Jacco.

Hij verheugt zich op de aftrap van het nieuwe seizoen, dat vrijdag 9 augustus begint. FC Dordrecht speelt dan thuis tegen NAC.

Een week eerder (zaterdag 3 augustus) houdt de club een open dag op de Krommedijk. Naast verschillende activiteiten in en om het stadion, speelt FC Dordrecht om 14.30 uur een vriendschappelijke wedstrijd tegen het onlangs naar de Premier League gepromoveerde Norwich City.

Meer berichten