(foto:  Arjen en Arianne Hoftijzer)
(foto: Arjen en Arianne Hoftijzer) (Foto: Arjen Hoftijzer)

Mark Bogert maakt rockopera over Jack the Ripper

Dordrecht - Mark Bogert (35) is de afgelopen vier jaar keihard bezig geweest een rockopera over Jack the Ripper te componeren, schrijven en produceren. Afgelopen maandag 1 juli tekende hij het platencontract bij Butler Records en op zaterdag 9 november zal de releaseshow plaatsvinden in de MainStage van Bibelot.


Tijdens een bezoek in Londen werd Mark geïnspireerd door het verhaal over de Londense Ripper en het mysterie hier rond omheen.
Er bestaan veel theorieën over wat er gebeurt zou zijn in 1888 en "The Royal Conspiracy Theory" is er één van. Deze theorie werd gebruikt om het verhaal muzikaal opnieuw vorm te geven maar in een moderne versie, Magoria - JtR1888 was geboren.
Nog nooit eerder is het verhaal op deze manier uitgebracht. De muziek loopt zeer uiteen en gaat van hele bombastische rock stukken tot hele kleine piano ballads. Iedere zanger/ zangeres vertolkt een rol en gedragen door de muziek wordt op deze manier het verhaal rondom deze gruwelijke moorden vertolkt.

Als uitvoerend gitarist virtuoos en docent aan het Rotterdams conservatorium Codarts, heeft Bogert genoeg in huis om een ijzersterke fundering te leggen voor dit project en heeft dit dan ook gedaan door talent vanuit heel Nederland te benaderen om deel te nemen. Stuk voor stuk zijn zij razend enthousiast en mede dankzij hun talent en bijdrage is het project naar een niveau van wereldklasse getild.
Het volledige album van Magoria – JtR1888 wordt uitgevoerd door een 6-koppige band, 9 verschillende zangers en zangeressen, orkest en koor. De dubbel cd is opgenomen in de Prosound-Media studio van Jan Dekker in het Energiehuis.

Zangers/zangeressen: Rodney Blaze (Jack the Ripper)?Peter Strykes (Abberline)
Jan Willem Ketelaers (Prince Albert Victor), Sonny Pruim (Netley), Maria Catharina (Mary Jane Kelly), Inge Rijnje (Catherine Eddowes), Mirjam van Doorn (Queen Victoria), Nadine Pruim (Annie Crook), Zora Cock (Story Teller)
Band: Mark Bogert (Guitar), Bart Hennephof (Guitar), Koen Stam (Keys), Harmen Kieboom (Drums), Cleem Determeijer (Piano), Peter Vink (Bass), Matthijs Kieboom (Orchestrator)

Medio Oktober zal de dubbel cd wereldwijd uitkomen. Voor de releaseshow op 9 november wordt groots uitgepakt. Er zijn onder andere VIP-tickets verkrijgbaar voor een echte Jack the Ripper tour door het Energiehuis en Petra Jochems is momenteel voor de hele cast prachtige negentiende eeuwse kostuums aan het maken.
Een stiekeme maar grote droom is om het project ook in Londen ten gehore te brengen.

Meer berichten