Ivy en Steven Kirchjunger, wethouder Rik van der Linden en Nicole van Straaten. (foto: pr)
Ivy en Steven Kirchjunger, wethouder Rik van der Linden en Nicole van Straaten. (foto: pr) (Foto: )

100.000ste Bezoeker voor Weizigt

Dordrecht - De 100.000ste bezoeker van dit jaar liep donderdag 18 juli rond het middaguur het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt op.

Wethouder Rik van der Linden verwelkomde deze bijzondere gasten met bloemen en felicitaties.

Steven Kirchjunger uit Crabbehof komt regelmatig op de Stadsboerderij. Samen met zijn dochter Ivy bezoekt hij de dieren. Ivy heeft nog niet echt een favoriet dier, denkt Steven. 'Ze kan nog niet praten dus echt zeker weten doe ik het niet', lacht hij.

Donderdag besloot hij voor het eerst het hele terrein van Weizigt te bewandelen. Op het bruggetje bij het Vogeleiland wordt hij verrast door wethouder Rik van der Linden en Nicole van Straaten, teamleider van Weizigt. Hij blijkt de 100.000ste bezoeker van dit jaar te zijn. Met een grote glimlach neemt hij de bloemen in ontvangst. 'Hier kan ik wel mee thuis komen', aldus Steven.

Weizigt houdt met behulp van digitale sensoren die bij beide ingangen van het terrein en het Aquarama bevestigd zijn, bij hoeveel individuele bezoekers het centrum dagelijks ontvangt. Deze aantallen worden met 4% gecorrigeerd om zo de eigen medewerkers en leveranciers ruimschoots buiten de telling te houden. Met behulp van deze sensoren is vorig jaar een bezoekersaantal gemeten van bijna 157.000. Hiertoe behoort iedereen die met een recreatief en/of educatief doel het terrein bezocht heeft.

In 2018 kwam de 100.000ste bezoeker pas in augustus door de poort. De komst van Gemiva naar het Koetshuis heeft zeker meer bezoekers opgeleverd. Daarnaast heeft Weizigt meer evenementen georganiseerd die allemaal goed bezocht zijn.

www.weizigt.nl.

Meer berichten