Ondernemer Dennis van Buuren heeft ideeën wanneer Dordrecht meehelpt in de organisatie van het Eurovisie Songfestival (foto: Nanda van Heteren)
Ondernemer Dennis van Buuren heeft ideeën wanneer Dordrecht meehelpt in de organisatie van het Eurovisie Songfestival (foto: Nanda van Heteren) (Foto: Nanda van Heteren)

Dennis van Buuren is dol op evenementen

Door: Nanda van Heteren

Dordrecht - Wie in Dordrecht aan de Groenmarkt 9 komt ziet ondernemer Dennis van Buuren stralen in zijn Visser's Poffertjes. De binding met de stad is in de ogen van de Dordtenaar groot. ,,De binding die ik heb met de stad is zowel fysiek als mentaal. Ik woon er, heb mijn vriendin hier, run twee bedrijven, ben voorzitter van een stichting en ik ben betrokken bij tal van andere initiatieven die publiek en ondernemers verbinden. Een heleboel dus!" Met Dordrecht als evenementenstad van het jaar 2019, kan de creativiteit van Van Buuren ook de vrije loop krijgen. ,,The Passion springt er dit jaar wat dat betreft uit."

In de ogen van de ondernemer zijn landelijke evenementen 'altijd een hoogtepunt'. ,,Die zorgen voor fantastische reclame voor de stad. In 2019 is dat natuurlijk The Passion. Verder denk ik dat het heel belangrijk is dat we onze lokale evenementen blijven supporten, zowel als vrijwilliger, ondernemer en natuurlijk vooral als bezoeker!"
Van Buuren denkt niet alleen aan evenementen op nationaal of lokaal niveau. Ook heeft hij ideeën over een internationaal evenement waarin Dordrecht zou kunnen faciliteren.

Als het Eurovisiesongfestival in 2020 naar Rotterdam komt, dan heeft burgemeester Wouter Kolff aangegeven de Maasstad te steunen. De eigenaar van Visser's Poffertjes zou zichzelf niet zijn wanneer hij hier al niet uitgebreid over na heeft gedacht.

,,Daar heeft mijn creatieve deel natuurlijk al kort een oogje op laten vallen toen Rolin den Heijer hard ging schreeuwen dat Dordrecht op de kandidatenlijst moest komen. Los van het feit dat ik het waanzinnig met hem eens ben, en het ook erg gaaf vind dat Wouter dit initiatief steunt, denk ik wel dat het Songfestival zijn draaiboek aan moet passen om te zorgen dat Nederland zich optimaal kan profileren met dit evenement. Wanneer Dordrecht dit evenement zou mogen neerzetten, en daar de juiste steun vanuit het rijk voor komt (omdat wij als middelgrote stad nooit zo'n evenement kunnen bekostigen) dan zou dat er in mijn optiek als volgt uitzien.
Punt 1: Het water speelt in Nederland, maar ook zeker in Dordrecht een cruciale rol in het hedendaagse en historische leven. Dat is voor mij het uitgangspunt voor een succesvol Hollands songfestival.

Punt 2: In Dordrecht is de historie cruciaal, dus ook de historische binnenstad zal onderdeel zijn van mijn plan.

Punt 3: Concreet zou ik een centraal podium maken op het drie rivierenpunt, waar alle Drechtsteden hun bijdrage aan kunnen doen zodat we risico, maar ook de positieve spin off gezamenlijk kunnen delen. Op de kades kunnen we dan tribunes bouwen en mensen kunnen met hun boot of met georganiseerde vaart van dichtbij meegenieten. In de Dordtse binnenstad kan je vervolgens een side programma voeren met de voorbeschouwing, interactieve presentaties en natuurlijk muziek op de diverse pleinen, tuinen en straten waar daar ruimte voor is. Het is een grove schets, die ik natuurlijk graag uitwerk met de organisatie wanneer het echt zover gaat komen. Ik ben benieuwd!"
Of het Eurovisiesongfestival in 2020 daadwerkelijk naar Rotterdam komt, is op het moment van schrijven nog de vraag, maar Van Buuren heeft in zijn horeca carrière tot nu al wel een aantal mooiste ervaringen.

,,Eén daarvan was mijn tweede Big Rivers met Visser. Toen ik een jaar of 11 was liep ik al fusten te sjouwen bij de grote kerk. Het verkooppunt daar werd en wordt nog steeds door mijn vader bevoorraad. De magie, de drukte en de geur van festival die in die drie dagen rondhangt is onbeschrijfelijk, dat moet je gewoon ervaren. Juist in de aanloop naar de editie van 2019 is dat iets waar ik altijd aan terugdenk. De tweede keer dat ik zelf deelnam met twee podia, en legio mensen zag genieten op de manier waar ik het ooit zag gebeuren bij mijn collega in de kerktuin."

Binnenstad

,,Mijn mooiste plekje in Dordrecht? Dordt staat natuurlijk bol van de mooie plekken. Ik kom zelf graag in alle stukjes van de binnenstad. Daarnaast vind ik het heel tof om Dordt vanaf het water te beleven. De havens, de grachtjes en het drie rivierenpunt zijn echt heel gaaf."

Meer berichten