Voormalig lid van korfbalvereniging K.C. de Zwervers Cor de Roo. Eén van de initiatiefnemers van de reünie (foto: Nanda van Heteren)
Voormalig lid van korfbalvereniging K.C. de Zwervers Cor de Roo. Eén van de initiatiefnemers van de reünie (foto: Nanda van Heteren) (Foto: )

Reünie K.C. de Zwervers

Door: Nanda van Heteren

DORDRECHT – Mensen die in het verleden hebben gekorfbald bij K.C. de Zwervers uit Dordrecht worden door de organisatie uitgenodigd op zaterdag 14 september vanaf 19:00 uur voor de reünie. Oud-lid en voormalig voorzitter Cor de Roo is een van de initiatiefnemers van dit evenement. ,,We kunnen niet iedereen persoonlijk benaderen, daarom deze oproep."

In 1929 is K.C. de Zwervers opgericht als een arbeiders korfbalvereniging. ,,De vereniging heette eerst de Sperwers, maar door toetreding tot de korfbalbond moest de naam veranderd worden, er was namelijk al een Sperwers actief. De naam werd de Zwervers, naar de toen befaamde band the Ramblers."

Eind jaren 90 werd de roep vanuit de politiek om kostenbesparing en schaalvergroting steeds groter, mede ingegeven door het feit dat op het Eiland van Dordt de ruimte beperkt is en er gebouwd moest kunnen worden. Dat heeft ook in de korfbalwereld geleid tot gesprekken betreffende samenwerking en eventueel fusie. In 2001 is K.C de Zwervers, samen met Blauw-wit'51 en Odo gefuseerd en verder gegaan als S.C. Movado.

,,Omdat dit jaar K C de Zwervers 90 jaar bestaan zou hebben en omdat nu nog veel oud-leden in leven zijn, ontstond het idee voor een reünie. Eigenlijk naar aanleiding van een Facebook bericht op de speciale Zwerverspagina, die door een van de oud- leden, Perry van Lonkhuizen is opgezet. https://www.facebook.com/Kc-de-Zwervers-679451652077549/. Begin dit jaar is door Perry, Kees Leeuwestein en mij een start gemaakt met de organisatie van een reünie. Na een eerste aankondiging dat de plannen er waren bleek al snel veel enthousiasme. Er werd een datum geprikt en werden de eerste aankondigingen openbaar gemaakt. Binnen no time waren de eerste 60 aanmeldingen binnen." Toch worden er mensen gemist. ,,Ze zijn niet te vinden op Facebook en adressen zijn onbekend. We hopen door middel van de publicatie ook mensen te bereiken die nog niet op de hoogte zijn van de reünie. Want uiteraard willen we zoveel mogelijk oud Zwervers, die in welke vorm dan ook betrokken waren bij de club, terug zien en bijkletsen."

De reünie wordt een 'gezellig, informeel samenzijn' aan de Paterweg, de oude Zwerverskantine. ,,Het zou wel heel fijn zijn als we ook een mooie foto- of filmcompilatie kunnen vertonen. Ook zijn we op zoek naar Zwervers memorabilia. In de loop der jaren zijn er heel wat artikelen met het Zwerverslogo verschenen. Een ieder die digitaal foto's of filmpjes kan aanleveren nodigen we graag uit deze aan ons toe te zenden, zwerversreunie@gmail.com. En heb je nog oude Zwerversartikelen? We lenen ze graag voor deze avond." De toegang is gratis, voor een hapje wordt gezorgd, de consumpties zijn voor eigen rekening.

Opgeven kan door een e-mail te sturen met naam en telefoonnummer naar zwerversreunie@gmail.com.

Meer berichten