De organisatie is er klaar voor (foto: Elisa Kuster)
De organisatie is er klaar voor (foto: Elisa Kuster) (Foto: Elisa Kuster)

Proeven bij Piepschuim

Door: Elise Kuster

Evenement is zondag

Wanneer zoveel liefhebbers vragen of er niet vaker een bierfestival kan worden georganiseerd dan gaan de jongens van Schuim uiteindelijk wel overstag. Piepschuim is dan niet zo groots opgezet als het 'echte' festival op zondag 29 september (dat staat natuurlijk al in uw agenda) maar met genoeg soorten bier om de hele middag te kunnen proeven.

DORDRECHT - "We hebben twee brouwerijen uitgenodigd, Brouwerij Kompaan en Gebrouwen door Vrouwen, en zij nemen minimaal vier verschillende soorten bier mee. Niet zo uitgebreid als het festival dat in september plaatsvindt, en daarom noemen we het festival ook 'Piepschuim'," aldus Peter Paul van der Hout, die samen met Rob Verkerk en Alex Oldenziel de organisatoren zijn van Schuim en dus ook Piepschuim.Ze doen dit in de spaarzame vrije uurtjes naast hun baan en andere bezigheden, het is dan ook niet mogelijk om veel vaker bierfestivals te organiseren. 'Piepschuim' is bedoeld om alvast in de stemming te komen voor 'Schuim' en om met andere liefhebbers weer eens gezellig de proefglaasjes te laten klinken. "Want," benadrukt Alex, "het gaat bij ons echt om het proeven en niet om zoveel mogelijk bier te drinken. De brouwerijen die we uitnodigen, vragen we omdat we hun bier zelf lekker vinden. "


"Brouwerij Kompaan uit Den Haag was vorig jaar ook te gast bij Schuim op de Vismarkt, en dat was een enorm succes. We hebben ze daarom opnieuw gevraagd, ze bieden namelijk lekker bier en het zijn leuke gasten," aldus Rob. "De Amsterdamse dames van Gebrouwen door Vrouwen (onder meer ook bekend van het televisieprogramma 'Leven in de Brouwerij') hadden aangegeven dat ze graag naar Dordrecht kwamen om hun bieren te laten proeven. Wij waren al fan van hun bijzondere bieren dus dat was een voor de hand liggende keuze," vervolgt hij.

Niet alleen de opzet van Piepschuim is kleiner, ook de locatie wijkt af van het 'grote' festival: dit keer is namelijk gekozen voor de tuin van Het Magazijn aan de Voorstraat. Voor Peter Paul een thuiswedstrijd want hij runt in het pand van Het Magazijn platenwinkel Velvet Music. Het contact was dus snel gelegd met Safak en Fokke van het horecagedeelte op de begane grond. Zij waren zeker te porren voor een bierfestival, zij het op kleine schaal. De tuin is ook niet zo groot als het terrein bij Otto e Mezzo maar minstens net zo sfeervol.

Piepschuim vindt zondag 4 augustus plaats in de tuin van Het Magazijn. De eerste biertjes worden vanaf 14.00 uur getapt tot 20.00 uur. Naast de bieren van het bierfestival kunt u bij Het Magazijn ook gewoon een frisje of wijntje drinken en een hapje eten.

Zie de Facebookpagina van Schuim: BierfestivalDordrecht voor meer informatie.

Meer berichten