Foto: Stem van Dordt

Dit is waarom Dennis van Buuren 2019 een topjaar voor Dordrecht vindt

Stem van Dordt

Wie in Dordrecht aan de Groenmarkt 9 komt ziet ondernemer Dennis van Buuren stralen in zijn Visser's Poffertjes. De binding met de stad is in de ogen van de Dordtenaar groot.

"De binding die ik met de stad heb, is zowel fysiek als mentaal. Ik woon er, heb mijn vriendin hier, run twee bedrijven, ben voorzitter van een stichting en ik ben betrokken bij tal van andere initiatieven die publiek en ondernemers verbinden. Een heleboel dus!" Met Dordrecht als evenementenstad van het jaar 2019, kan Dennis zijn creativiteit de vrije loop laten. "The Passion springt er dit jaar wat dat betreft uit."

In de ogen van de ondernemer zijn landelijke evenementen 'altijd een hoogtepunt'. "Die zorgen voor fantastische reclame voor de stad. In 2019 is dat natuurlijk The Passion. Verder denk ik dat het heel belangrijk is dat we onze lokale evenementen blijven supporten , zowel als vrijwilliger, ondernemer en natuurlijk vooral als bezoeker!" Dennis denkt niet alleen aan evenementen op nationaal of lokaal niveau. Hij heeft ook ideeën over een internationaal evenement waarin Dordrecht zou kunnen faciliteren.

Als het Eurovisiesongfestival in 2020 naar Rotterdam komt, dan heeft burgemeester Wouter Kolff aangegeven de Maasstad te steunen. Dennis zou zichzelf niet zijn als hij hier al niet uitgebreid over heeft nagedacht. "Daar heeft mijn creatieve deel natuurlijk al kort een oogje op laten vallen toen Rolin den Heijer hard ging schreeuwen dat Dordrecht op de kandidatenlijst moest komen. Los van het feit dat ik het waanzinnig met hem eens ben, en het ook erg gaaf vind dat Wouter Kolff dit initiatief steunt, denk ik wel dat het Songfestival zijn draaiboek aan moet passen om te zorgen dat Nederland zich optimaal kan profileren met dit evenement. Wanneer Dordrecht dit evenement zou mogen neerzetten, en daar de juiste steun vanuit het rijk voor komt (omdat wij als middelgrote stad nooit zo'n evenement kunnen bekostigen) dan zou dat er in mijn optiek als volgt uitzien.

Punt 1: Het water speelt in Nederland, maar ook zeker in Dordrecht een cruciale rol in het hedendaagse en historische leven. Dat is voor mij het uitgangspunt voor een succesvol Hollands songfestival.

Punt 2: In Dordrecht is de historie cruciaal, dus ook de historische binnenstad zal onderdeel zijn van mijn plan.

Punt 3: Concreet zou ik een centraal podium maken op het drierivierenpunt, waar alle Drechtsteden hun bijdrage aan kunnen leveren zodat we risico, maar ook de positieve spin off gezamenlijk kunnen delen. Op de kades kunnen we dan tribunes bouwen en mensen kunnen met hun boot of met georganiseerde vaart van dichtbij meegenieten. In de Dordtse binnenstad kan je vervolgens een side programma voeren met de voorbeschouwing, interactieve presentaties en natuurlijk muziek op de diverse pleinen, tuinen en straten waar daar ruimte voor is. Het is een grove schets, die ik natuurlijk graag uitwerk met de organisatie wanneer het echt zover gaat komen. Ik ben benieuwd!"

Of het Eurovisiesongfestival in 2020 daadwerkelijk naar Rotterdam komt, is op het moment van schrijven nog de vraag, maar Dennis heeft in zijn horecacarrière tot nu al wel een aantal mooie ervaringen. "Eén daarvan was mijn tweede Big Rivers met Visser's. Toen ik een jaar of 11 was, sjouwde ik al met fusten bij de Grote Kerk. Het verkooppunt daar werd en wordt nog steeds door mijn vader bevoorraad. De magie, de drukte en de geur van het festival die in die drie dagen rondhangt is onbeschrijfelijk, dat moet je gewoon ervaren. Juist in de aanloop naar een nieuwe editie is dat iets waar ik altijd aan terugdenk. De tweede keer dat ik zelf deelnam met twee podia, en legio mensen zag genieten op de manier waar ik het ooit zag gebeuren bij mijn collega in de kerktuin."

Binnenstad

"Mijn mooiste plekje in Dordrecht? Dordt staat natuurlijk bol van de mooie plekken. Ik kom zelf graag in alle stukjes van de binnenstad. Daarnaast vind ik het heel tof om Dordt vanaf het water te beleven. De havens, de grachtjes en het drie rivierenpunt zijn echt heel gaaf."

Dit verhaal is geschreven door Nanda van Heteren voor De Stem van Dordt.

Lees ook:

Egypte is een land dat Eva's aandacht trekt en daarom ging ze er meerdere keren op vakantie. Ze leer... Wat doe je als je jouw passie voor knippen wilt combineren met het helpen van mensen met minder geld...

Jetske Vocke bracht ruim 2000 baby's ter wereld: 'Ik ben gestopt met tellen'

Van 36 uur achter elkaar werken en met alleen een kaart op pad gaan naar echo's maken en vrouwen coa...

Dit artikel komt van indebuurt.nl/dordrecht. Meer inspirerende verhalen over Dordrecht lezen? Ga dan naar de site.

Meer berichten