Foto: Streetview

8 x grappige beelden op Google Streetview in Dordrecht

Ingezonden door Lisanne Doff, iedereen kan berichten insturen via onze website 

Google Streetview is natuurlijk super handig als je precies wil weten waar je heen moet. Maar tijdens het maken van de beelden gebeuren er soms gekke dingen. Wij reden even virtueel mee en zetten een aantal grappige situaties op een rijtje.

We gaan even terug in de tijd, naar 2010. Op de Spuiboulevard lijkt het net alsof er een paar pandaberen aan het chillen zijn in de auto. We moesten even twee keer kijken, maar het zijn eigenlijk gewoon een paar stoelhoezen. Het ziet er in ieder geval grappig uit!

Het eerste wat ons opvalt, in de straat Lyra, zijn de grappige stickers op de containers. Maar als we beter kijken, zien we dat één van de containers er anders uitziet dan de rest. Een stuk smaller! Doordat de camera van Streetview een bocht omging, werd deze container vervormd. Gelukkig zijn ze in het echt niet zo smal, anders mogen ze iedere dag wel langskomen om het te legen.

Ken je de goede ouwe Super de Boer nog? Als we op Google Streetview naar de Merwedestraat gaan en richting het bedrijventerrein kijken, zie je vanaf de ene kant nog de Super de Boer. Scroll je ietsje verder, verandert het opeens in de Jumbo. Magic!

Zien we dat nou goed.. is dat een flatscreen? Er lijkt geen scheur in het scherm te zitten, dus moet er vast iets anders mee aan de hand zijn, want hij staat vlak naast een vuilcontainer. Zonde hoor!

Je moet goed kijken of even het scherm van je telefoon wat feller zetten, maar dan zie je een reflectie in het raam. Het is de enige echte Google Streetview man. Met een grote rugzak, inclusief camera's, liep hij door de Dordtse straten. Dit beeld zien we terug bij Munt 4.

Bij de Henri Polakstraat zien we opeens een vreemd beeld op de weg. Het is duidelijk iemand met een fiets aan de hand, maar het beeld is zo vervormd, dat het net lijkt alsof hij plat op de grond ligt. Een hoofd is ook onvindbaar.

Net als bij Super de Boer en Jumbo, gaan we hier in één seconde van The Hustler naar Het Zwarte Schaap. Deze twee zaakjes zaten allebei op Voorstraat 237. Sinds maart 2019 zit Gaycafé Tante Teun op deze plek.

Ja echt, ze zijn er nog

Huh een telefooncel? Hoe oud is deze foto? Nog niet zo héél oud, want in Dordrecht staan nog ongeveer tien telefooncellen! Namelijk bij Thorbeckeweg 191, Admiraalsplein 20, Brouwersdijk 34, IJsselstraat 1, Blaauwweg 1, Groen van Prinstererweg 25, Plein 1940-1945 8, Damplein 1, Brouwersdijk 335 en Pearl Buckerf 21.

Lees ook:

Steeds meer Rotterdammers verhuizen naar Dordrecht, meldde het AD deze week. Eén van de redenen is: ...

8 x dit moet je weten als je met een Dordtenaar wil daten

Oké, oké, Dordtenaren hebben misschien hun eigenaardigheden. Maar we zijn wel héél leuk! De kans is ...

Dit artikel komt van indebuurt.nl/dordrecht. Meer inspirerende verhalen over Dordrecht lezen? Ga dan naar de site.

Meer berichten