Vernieling bushalte bij ruïne Noordendijk
Vernieling bushalte bij ruïne Noordendijk (Foto: Ferry)

Het ruïnecomplex aan de Noordendijk wordt steeds groter

Dit bericht is ingestuurd door Ferry Visser, iedereen kan stukken insturen via onze website 

Dit is al het derde artikel over de ruïne aan de Noordendijk. U weet wel de plek waar ruim een jaar geleden nog de scholengemeenschap Noordendijk stond. Op termijn moet dit gebied plaatsmaken voor een mini-wijkje.
Na vijf weken Zeeland kon ik dan eindelijk weer even via de Noordendijk naar de Dordtse binnenstad. Ik was ook benieuwd hoe het inmiddels met ‘mijn Griekse Knossos’ gesteld was.
Ik ben beslist niet de enige Dordtenaar die zich nog steeds verbaasd over het feit dat een gedeelte van de voormalige scholengemeenschap nog steeds overeind staat.

Door Ferry Visser

Inzaaien
Een poos geleden stond er in de media dat een groot gedeelte van het bouwterrein gesaneerd was en dat er voorlopig wilde bloemen ingezaaid zouden worden. Dit, als verfraaiing voor de buurt.
Op dit moment bloeit en groeit het blijkbaar niet echt lekker, want er is weinig kleur te bekennen. Vermoedelijk speelde de hittegolf een belangrijke rol.

Troosteloos
De lezers die mijn tweede artikel hebben gelezen en die zich even thuis voelden op het eiland Kreta zullen zich - net als ik - rot schrikken.
Het beeld “De Stoeiende Jongens” van Hans Petri staat er nog steeds. Maar het beeld staat toch echt op het enige mooie stukje op de hoek tussen de Baden Powelllaan en de Noordendijk.

Iets verder staat een bushokje waarvan de ruit is gesneuveld. Kijk je door de ruit dan zie je dat de omheining van het bouwterrein omver is gewaaid (positief benaderd) of is neergehaald door onverlaten.
De ruïne kreeg weliswaar een nieuw groen hek en vermoedelijk is het nu nog even wachten op een loket waar we de kaartjes kunnen kopen.

Dit stukje Dordrecht staat symbool voor de titel van een bekend humoristisch tv-programma:”Kanniewaarzijn!”

Meer berichten