(foto: Arco van der Lee)
(foto: Arco van der Lee)

Rechtstreekse IC van Dordrecht naar Eindhoven

Dordrecht - Er komt een rechtstreekse intercity tussen Dordrecht en Eindhoven. De nieuwe trein gaat vier keer per dag rijden. Dit maakte NS maandag bekend.

De nieuwe treinverbinding maakt deel uit van een vernieuwing van de dienstregeling van NS in 2020. Helemaal zeker is het nog niet, want het gaat nog om voorstellen die NS doet aan reizigersorganisaties en regionale overheden. 'Onder voorbehoud van contract' staat er bij de nieuwe Dordtse verbinding. Wel komt de nieuwe verbinding ook voor in de plannen van ProRail voor de nieuwe dienstregeling.

De nieuwe Intercity naar Eindhoven rijdt maak vier keer per dag, maar toch komt NS zo een beetje tegemoet aan klachten van Dordtse reizigers na het schrappen van de intercity naar Venlo. Er is nu alleen een snelle verbinding tot Tilburg. Wel rijdt er een stoptrein naar Breda, Tilburg, Den Bosch en dan verder naar Arnhem.

Een woordvoerder van NS vertelde aan AD/De Dordtenaar dat de nieuwe Intercity er komt naar aanleiding van verzoeken van de gemeente Dordrecht.

Meer berichten