Foto:

Nieuw aan Stadhuisplein: Galerie Hoofd-Zaak

Dordrecht - Bronzen portretten van Igor Kam en schilderijen en lichtobjecten van Esseline Keeven in monumentaal pand aan het Stadhuisplein 4. Het is een galerie-in-shop, want gevestigd in de winkel van Kinderlampjes. De officiele opening is op 1 september.

Igor Kam en Arlette Haank hebben in januari het woon-winkelpand aan het Stadhuisplein kunnen kopen. Een winkelruimte was hierbij belangrijk omdat Arlette 16 jaar een speelgoed- en kinderlampenwinkel in Scheveningen heeft gerund en dit wat de lampen betreft in Dordrecht wilde voortzetten.

Igor Kam heeft jarenlang gebeeldhouwd en hier is een 'heel volkje portretten' uit voortgekomen. Het pand leent zich uitstekend om deze hier te exposeren en de bronzen afgietsels (in gelimiteerde oplage) hiervan te verkopen.

In april hebben zij kunstenaresse en toegepaste ontwerpster Esseline Keeven ontmoet. Zij maakt abstracte schilderijen maar ook portretten die weer uitstekend bij de bronzen van Igor Kam passen. Naast schilderijen maakt Esseline ook innovatieve lichtobjecten van textiel en 3D print onder de naam: 'Formidable Lighting' waarvan een aantal ook bij Kinderlampjes en galerie Hoofd-Zaak te koop zijn. Op dit moment is zij bezig met het creëren van hele grote lichtobjecten: textiel & 3d print gemaakt met een robotarm. Dit doet ze in Haarlem bij HB-3D.

Omdat het voor Esseline belangrijk is om bij te dragen aan de circulaire economie zijn alle kunststoffen die voor de lampen worden gebruikt van gerecycled plastic afval, afkomstig uit de Amsterdamse grachten. Met haar lichtobjecten is zij dit jaar ook te vinden op de Dutch Designweek te Eindhoven.

Bij de officiële opening op 1 september zijn Igor Kam en Esseline Keeven natuurlijk aanwezig voor verdere tekst en uitleg.

Meer berichten