Foto:

Een bijzondere roman over een persoonlijke zoektocht

Peter Punt uit Dordrecht vertelt het verhaal van Arend, die kennismaakt met de kunstenaars- en de drugswereld. 'Arend - Een zoektocht naar rust en ordening' gaat over een tiener die op zoek is naar rust, maar uitkomt bij kunst en drugs. Zijn leven verandert drastisch als hij de mooie en mysterieuze Christine leert kennen. Deze unieke roman wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Dordrecht - Arend Miltenburg is een tiener die worstelt met zichzelf en met zijn omgeving. Thuis vindt hij geen rust. Zijn ouders ruziën vaak. Arend zoekt een uitweg. Op school en in zijn vriendenkring ziet hij hoe het ook anders kan in het leven, met kunst en cultuur en literatuur. Arend maakt kennis met het kunstenaarswereldje in zijn stad. Via een schoolvriend leert hij Christine kennen, een mooie en mysterieuze vrouw die hem meeneemt in een lsd-trip met ernstige gevolgen. Arend gaat het huis uit en huurt een kamer in de villa van een voormalige Rotterdamse havenbaron waar ook Christine woont. De vrouw bepaalt de verdere ontwikkelingen die eindigen in een drama.

Over de auteur

Peter Punt (1954) is vrijwel z'n gehele werkzame leven journalist geweest. Eerst lokaal bij dagblad De Dordtenaar, daarna gedurende een groot aantal jaren op de nieuwsredactie van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP). Ook schreef hij als freelance journalist voor onder meer dagblad Metro en het Rotterdams Dagblad. In december 2018 stopte hij met de journalistiek en legde zich toe op het schrijven van fictie. In de jaren zeventig en tachtig publiceerde Peter Punt al gedichten en korte verhalen die in lokale publicaties en in Vlaanderen verschenen. Arend, waaraan hij in 2017 begon, is zijn eerste roman. Peter is geboren en getogen in Dordrecht. Hij is getrouwd, heeft twee dochters en een kleindochter.

Meer berichten