Ontmoet auteurs en illustratoren in kinderboekwinkel

Op donderdag 19 september is er een Mega-Meet-&-Greet in de Dordtse kinderboekwinkel de Giraf / leesLETTERS, op de Groenmarkt 163. Tussen 19.00 en 20.00 uur komen er maar liefst 19 kinderboekenschrijvers en -illustratoren in de winkel.

Dordrecht - Aanleiding voor dit bijzondere bezoek is het verschijnen van 13 nieuwe toneelleesboeken voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Al deze boeken worden feestelijk gelanceerd in de kinderboekwinkel. Uitgeverij Zwijsen koos voor deze locatie omdat via de Dordtse winkel De Giraf / leesLETTERS landelijk gezien de meeste toneelleesboeken worden verkocht. LeesLETTERS, gevestigd in de kinderboekwinkel, is gespecialiseerd in toneel- en theaterlezen en draagt deze leesvorm een warm hart toe.

Kinderen houden van toneelstukjes en vinden het leuk om samen te lezen. Meer heb je niet nodig voor toneel- of theaterlezen, het maakt dat deze samenleesvorm populair is onder kinderen. Bij toneellezen nemen twee lezers (of meer!) de rol van een personage op zich en lezen de teksten hardop voor. Ze voeren dus eigenlijk een toneelstukje op, maar dan zonder podium, kostuums en zenuwen. Toneel- en theaterleesboeken bestaan vooral uit dialogen, zodat de lezers elkaar afwisselen. Je leest dus samen hardop. Kinderen blijven goed bij de les én leren vloeiend lezen met intonatie.

Iedereen vindt toneel- en theaterlezen leuk. Maar voor kinderen die moeite hebben met lezen is toneel- of theaterlezen een extra uitnodigende manier van oefenen. Bij toneellezen draait het niet om perfectie of om het juiste tempo, maar om inleving, beleving en plezier. Positieve leeservaringen zorgen voor meer zelfvertrouwen en trots.

Meet & greet 19 auteurs en illustratoren
Donderdag 19 september is er in de winkel gelegenheid om met elkaar een toneelleestekst te lezen. Iedereen kan de volgende auteurs en illustratoren ontmoeten en boeken door hen laten signeren. Aanwezige illustratoren en auteurs zijn: Monique van der Zanden, Helen van Vliet, Jolanda Horsten, Hélène Jorna, Tineke Meirink, Daniëlle Schothorst, Marco Kunst, Sanne de Bakker, Ivan en Ilia, Martine Letterie, Marieke Ditshuizen, Heleen Brulot, Anke Kranendonk, Caja Cazemier, Marja Meijer, Katrien Holland, Anke Werker en Rick de Haas. Deze laatste illustrator is onder meer bekend van de populaire Gorgels, geschreven door Jochem Myer. In de Giraf presenteert Rick de Haas zijn illustraties in zijn nieuwste boek 'Zelf gemaakt'.

Meer berichten