Foto: Jordy Nijenhuis
Foto: Jordy Nijenhuis

Familiedrama in Dordrecht

Twee kinderen van acht en twaalf jaar zijn vermoedelijk door hun vader, een 35-jarige politieagent, maandagavond doodgeschoten. Ook hij is overleden. De 28-jarige moeder is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en daar alsnog overleden.

Door Nanda van Heteren

DORDRECHT - De Dordtse burgemeester Wouter Kolff (VVD) liet via Twitter weten: 'Eerder vanavond heeft zich een zeer heftig schietincident voorgedaan in Dordrecht. Ik ben zeer geraakt en leef enorm mee met alle betrokkenen. Later vanavond zal ik naar de Heimerstein gaan.' Gevolgd door de tweet van de Politie Rotterdam eo: 'Bij het schietincident #Dordrecht #Heimerstein zijn drie dodelijke slachtoffers gevallen. Een persoon raakte zwaargewond. Nadere bijzonderheden volgen zo spoedig mogelijk.' Gevolgd door een bericht van dezelfde organisatie: 'Onderzoek naar het schietincident in #Dordrecht is in volle gang. Daarbij kwamen vanavond drie mensen om. Een vierde slachtoffer raakte zwaargewond. Forensische opsporing onderzoekt de sporen in de woning.'

Het is niet het eerste drama dat zich in Sterrenburg plaatsvindt. De straat Heimerstein ligt op steenworp afstand van de Schuilenburg, de straat waar in 2010 Milly Boele (12) werd vermoord en begraven door haar buurman. Na zes dagen werd haar lichaam in de tuin van haar buurman, politieagent Sander V. (26) gevonden.

Meer berichten