Palliatieve zorg bij mantelzorg

Wat komt er allemaal kijken bij palliatieve zorg? Op woensdagavond 25 september kunnen mantelzorgers daar antwoord op krijgen. Deze (gratis) bijeenkomst met drie gastsprekers is van 19:30 tot 21:30 uur in 't Klankbord, Klarinetsingel 3 in Zwijndrecht. Inloop vanaf 19.15 uur.

Zwijndrecht - Palliatieve zorg is de zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven en hun familie en naasten. De zorg of behandeling richt zich op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven tijdens ziekte en sterven. Palliatieve zorg wordt ook wel terminale zorg genoemd, maar is veel breder. Het richt zich ook op de ziektefase die daaraan vooraf gaat. Die kan vele maanden, en soms jaren duren. Het doel van palliatieve zorg is om een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven voor patiënten en hun familie te realiseren. Drie gastsprekers vertellen u deze avond meer en beantwoorden vragen. Hans Bruggeman is Huisarts en Kaderarts Palliatieve Zorg. Hij vertelt wat belangrijk is in de fase van palliatieve zorg, waar u allemaal aan kunt denken en wat de rol van de huisarts kan zijn. Lilian Sprong, Casemanager Palliatieve Zorg van Het Spectrum, komt uitleg geven over wat zij voor u kan betekenen. Als er (meer) zorg of complexere zorg nodig is, kan de casemanager hierin adviseren en ondersteunen. Tot slot zal een coördinator van Hospice De Cirkel (Hendrik-Ido-Ambacht) uitleg geven over de zorg in het hospice voor mensen in de terminale fase en hun naasten.

Aanmelden is wenselijk en kan door te mailen naar patricia.vanderput@meeplus.nl of te bellen naar MEE Mantelzorg T 078 206 32 02.

Meer berichten