Foto: Lex van Steenis

Verbijstering en verdriet op bewonersbijeenkomst Dordrecht na gezinsdrama

De gemeente Dordrecht organiseerde dinsdagavond een bijeenkomst naar aanleiding van het familiedrama dat zich maandagavond afspeelde in de wijk Sterrenburg. Een 35-jarige politieagent bracht met een dienstwapen zichzelf, zijn twee dochters van acht en twaalf en zijn 27-jarige vrouw om het leven. Zoals begrijpelijk roept het incident veel emoties op in de omgeving. "Laten we elkaar vooral tot steun zijn deze dagen", burgemeester Wouter Kolff. 

Door Lex van Steenis 

Dordrecht - De burgemeester hield gisteravond rond 20.00 uur een toespraak in de Ontmoetingskerk aan de Slangenburg. Veel leeftijdsgenoten van de jonge slachtoffers waren daarbij aanwezig. Een jongen van twaalf jaar die met het even oude slachtoffer Nicolle afgelopen schooljaar in groep acht op basisschool het Kristal zat, wilde ons na de bijeenkomst in het bijzijn van zijn moeder ter woord staan. Omdat de gebeurtenissen van de afgelopen dagen een zeer grote impact hebben op de tiener, houden wij hem anoniem. "Maandagavond hoorde ik wat er was gebeurd. Ik zat te trillen op de bank en kon het gewoon niet geloven. In het nieuws hoor ik weleens erge dingen, maar dat zoiets een goede vriendin was overkomen, dat kon ik niet geloven. Ik wilde het gewoon niet geloven."

Vriendschap
De jongen en Nicolle gingen met elkaar om en spraken na schooltijd regelmatig in groepsverband met elkaar af. Afgelopen schooljaar gingen ze nog op schoolkamp naar Loon op Zand. Inmiddels is de jongen dit nieuwe schooljaar begonnen in de brugklas. "Afgelopen dinsdag, een dag na het heftige nieuws ben ik gewoon naar school gegaan, maar ik was niet mezelf. Het bleef maar in mijn hoofd zitten. Ik was erg verdrietig en kreeg veel vragen van klasgenoten. De docent vroeg wat er aan de hand was en ik vertelde dat mijn vriendin was doodgeschoten. Ik ben toen uit de les gehaald om te praten met een vertrouwenspersoon."

Bijeenkomst basisschool Het Kristal 

Na schooltijd ging de jongen naar een bijeenkomst op basisschool Het Kristal met andere oudklasgenoten van Nicolle. De voormalige basisschoolleerlingen hadden nog een groepsapp waarin maandagavond al werd gesproken over het drama. "Ik heb die middag op Het Kristal geen traan meer kunnen laten, omdat ze simpelweg op waren. Ik had de hele dag al gehuild. Als je weet dat iemand ernstig ziek is, heb je de kans om afscheid te nemen. Als iemand wordt doodgeschoten, kan dat niet."

Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 of de chat. 

Meer berichten