Pand dicht wegens vondst hennepplantage

Tijdens een controle is een hennepkwekerij aangetroffen in de woning aan de Keplerweg 6 in Dordrecht. De politie trof 340 hennepplanten, assimilatielampen, een afzuiginstallatie en koolstoffilters aan. Verder werd de elektriciteit illegaal afgenomen. Het pand is door de burgemeester gesloten van maandag 9 september 2019 tot maandag 9 december 2019.

Dordrecht - De burgemeester wil met de sluiting van panden waar een hennepplantage wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden.

Omvang
Als voor de eerste keer een hennepkwekerij in een woning wordt aangetroffen volgt in de meeste gevallen een waarschuwing. Echter bij bijzondere verzwarende omstandigheden kan de burgemeester deze waarschuwing overslaan en direct over gaan tot sluiting van het pand. Vanwege de omvang van de hennepkwekerij, het professionele karakter en het illegaal afnemen van elektriciteit, wordt het pand voor 3 maanden gesloten.

Signaal
Het aanpakken van de productie en handel in verdovende middelen heeft grote prioriteit. Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat het leidt tot een grotere meldingsbereidheid.

Kijk voor meer informatie op www.dordrecht.nl

Meer berichten