Dierenactivisten in cellofaan verpakt in levensgroot menselijk vleesbakje

Dierenrechtenorganisatie Bite Back voert zaterdag in Dordrecht een opzienbarende actie: een tweetal activisten gaan urenlang in een grote vleesschaal liggen op de Achterom in Dordrecht. Net zoals dode dieren in de winkel zal deze "menselijke lap vlees" in cellofaan verpakt worden, compleet met etiket en barcode. De organisatie houdt deze ludieke actie om aan te geven dat vlees afkomstig is van een individu. Rondom het menselijk vleesbakje informeren vrijwilligers voorbijgangers omtrent veganisme en plantaardige voeding.

Dordrecht - De dierenactivisten zetten hun eigen lichaam in als vergelijkend materiaal om aandacht te vragen voor de miljarden niet-menselijke slachtoffers in de vleesindustrie. In Nederland alleen al sterven er jaarlijks bijna 650 miljoen dieren door de consumptie van dierlijke producten, vissen nog niet eens meegerekend.

Woordvoerder Alex Romijn: "Wij willen de consument aansporen de keuze te maken voor diervriendelijke, plantaardige producten. Daarmee kunnen mensen jaarlijks daadwerkelijk de meeste dierenlevens besparen. Het is tevens ook veel beter voor het milieu, zoals vele recente studies al aantoonden."

Aan de Bite Back infostand kunnen mensen terecht met hun vragen. Ook kunnen mensen zich inschrijven voor de VeganChallenge (www.veganchallenge.nl).

Meer berichten