Onderzoek Rijksrecherche naar gezinsdrama afgerond

Meer details over gezinsdrama

Het is inmiddels een maand geleden dat Dordrecht opgeschrikt werd door het gezinsdrama in Sterrenburg. Het Openbaar Ministerie bracht deze dinsdagmorgen conclusies uit het onderzoek naar buiten. Zo bleek dat de vader terug is gegaan naar zijn werk om zijn pistool op te halen, waar hij later zijn gezin om het leven mee bracht.

Dordrecht - Omdat de vader een agent was, deed de Rijksrecherche onderzoek naar de toedracht van het drama. Zo blijkt dat op 9 september de vader rond vijf uur 's middag zijn werk verliet, om na een uur terug te keren om zijn wapen op te halen. Thuis aangekomen heeft hij zijn oudste dochter gebeld om haar te zeggen dat ze naar huis moest komen. Vlak na haar aankomst schiet de vader zijn twee dochters en zijn vrouw dood en later zichzelf. De vader en zijn dochters overlijden ter plekke, hun moeder overlijdt later aan haar verwondingen. Om 18.25 uur ontvangt de politie een melding van het schietincident.

De Rijksrecherche concludeert ook, na het spreken van getuigen, dat de man alleen heeft gehandeld en wegens relationele problemen zijn gezin om het leven bracht. De nabestaanden zijn op de hoogte gebracht van de resultaten van het onderzoek. Het OM brengt geen verdere details naar buiten. Dit vanwege de privacy van de overledenen en met het oog op de nabestaanden.

Meer berichten