Foto: Sanne Peper

Welke wereld laten we na voor onze kinderen?

Een intelligent drama over nalatenschap en verantwoordelijkheid

Op zaterdag 12 oktober is het Nationale Theater in Kunstmin te zien met dé Britse theaterhit The Children. De jonge auteur Lucy Kirkwood schreef volgens The New York Times 'een verbijsterend en opwindend stuk, vol kippenvelmomenten en suspense'. In het stuk schitteren drie fantastische acteurs, Stefan de Walle, Antoinette Jelgersma en Sylvia Poorta.

In een afgelegen vakantiehuisje aan de Britse kust genieten Hazel en Robin, twee gepensioneerde kernfysici, van een nieuwe en spannende levensfase. Ze doen fanatiek aan yoga en runnen een ecologisch boerderijtje. Na een serie catastrofes is de buitenwereld een volstrekte chaos. Op een dag staat, na bijna veertig jaar, hun oud-collega Rose voor de deur. Tussen de drie ontspint zich een prikkelend steekspel, vol provocatieve insinuaties. Dan doet Rose een verpletterend voorstel.

De Vroedt was meteen gegrepen door het stuk: 'The Children belicht het klimaatprobleem op een fantastische manier. Drie babyboomers staan voor de keuze: ga ik verder met mijn comfortabele leven of neem ik mijn verantwoordelijkheid en ruim ik de rotzooi op die wij zelf hebben veroorzaakt? Dat is de kernvraag van dit stuk: welke wereld laten we na aan onze kinderen?'

Voor informatie & kaarten: www.kunstmin.nl
 

Meer berichten