Brassband Concert Dordrecht

De landelijke Nostalgieband Amsterdam en Brassband Gelderland concerteren en komen zondagmiddag 20 oktober naar Dordrecht. Dit concert zal plaatsvinden in de korpszaal van het Leger des Heils, Kasperspad 28 te Dordrecht.

Dordrecht - De NBA bestaat sinds 20 jaar en bestaat uit leden vanuit geheel Nederland. De doelstelling van de brassband is het spelen van "klassiek" brassbandrepertoire tussen de jaren 1900-1985. Sinds 1950 is de brassband vooral bekend van de Leger des Heilsmuziek. Grondleggers van de brassmuziek zijn onder andere Eric Ball, Dean Goffin, Erik Leidzen en Ray Steadman Allen. Zij schreven zeer indrukwekkende composities. Werken die tot de klassiekers in de brasshistorie behoren en die, net als de bekende werken van de grote klassieke componisten, tijdloos zijn. Het repertoire bestaat dan ook voornamelijk uit muziek uit de rijke historie van het Leger des Heils.

Brassband Gelderland

Brassband Gelderland is in 1965 door enkele enthousiaste koperblazers opgericht met als doel: het spelen van echte, originele brassbandmuziek. De leden van de band komen voornamelijk uit Gelderland. Mede dankzij de steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds hebben zij het instrumentarium aan kunnen passen aan de originele brassbandbezetting.

Het repertoire bestaat voornamelijk uit voor brassband gecomponeerde stukken. Maar ook koralen en arrangementen van pop-, film- en bigband spelen zij met veel plezier.

Jaarlijks geeft de band een aantal concerten, veel in samenwerking met andere muziekverenigingen of koren.

Kaartverkoop

Dit concert zal plaatsvinden in de korpszaal van het Leger des Heils, Kasperspad 28 te Dordrecht. Aanvang 15.00 uur – zaal open om 14.30 uur. Kaarten zijn te koop aan de zaal of te reserveren door €5.00 p.p. (inclusief koffie of thee in de pauze) over te maken op bankrekeningnummer NL59 ABNA0441843131 t.n.v. Nostalgieband Amsterdam. Uw bestelde kaarten liggen dan klaar bij de entree.

Meer berichten