Herfstvakantie = bioscoopvakantie

De komende week is het weer herfstvakantie. Dat is ieder jaar weer een populaire week voor bioscoopbezoek. Het programma van The Movies biedt 17 verschillende filmtitels waar je naar toe kunt. Met extra middagvoorstellingen.

Dordrecht - Natuurlijk is er in de vakantie een fijn aanbod aan familiefilms. Ga avontuurlijk op reis vanaf Shanghai naar de hoge toppen van de Himalaya met Everest, de Jonge Yeti. Daar zal hij verenigd worden met zijn familie. Wie ook iemand naar huis probeert te brengen is Shaun het Schaap. Hij heeft zomaar bezoek gekregen van een verdwaald ruimtewezen: Lu-La. Shaun gaat heel vindingrijk en o zo grappig te werk. Ontroerend mooi is het NL-jeugddrama Kapsalon Romy. Oma Stine is kapster en past op Romy. Maar als oma vergeetachtig wordt, moet Romy ook steeds meer voor haar gaan zorgen. Het hondje Trouble maakt het programma compleet.

Voor volwassenen is er eveneens veel variatie. De filmhits Joker en Downton Abbey draaien vrolijk door. Diverse boekverfilmingen staan in het programma, waaronder The Goldfinch.

De premièrefilm komt uit Frankrijk en won eerder dit jaar een belangrijke prijs op het Filmfestival van Cannes. Portrait de la Jeune Fille en Feu is een meesterlijk kostuumdrama, maar alles behalve ouderwets. Het is een universeel verhaal over passie en (onmogelijke) liefde; dit keer geplaatst aan de kust van Bretagne – prachtig in beeld gebracht - eind 18e eeuw. Omdat het een heimelijk liefde tussen twee vrouwen betreft, heeft de film een heel hedendaagse zeggingskracht.

De ouders van barones Héloïse willen haar uithuwelijken aan een edelman uit Milaan. Om hem te bekoren, moet er van haar een mooi portret worden geschilderd. Maar Héloïse mag dat zelf niet weten. Kunstenares Marianne krijgt de ingewikkelde opdracht en doet zich voor als gezelschapsdame. In Héloïses nabijheid kan ze observeren en vanuit haar hoofd begint ze te schetsen. In hun contact groeit geleidelijk een gepassioneerd liefdesgevoel, waarvan beiden weten dat dat niet mag bestaan.

Tot slot staat schilderkunst ook centraal in de serie documentaires Arts in Cinema. De zevende film gaat over Vincent van Gogh en hoe de kunst uit Japan voor hem een grote inspiratiebron was. De camera brengt ons naar Parijse musea waar rond 1860 Japanse kunst tentoongesteld werd. En we reizen naar Japan, naar het erfgoed dat doorschijnt van Van Gogh's werken.

Check voor meer info en de vertoningstijden de website: www.themoviesdordrecht.nl

Meer berichten