Hooge Biezenplaat. Foto: Hans Kalis
Hooge Biezenplaat. Foto: Hans Kalis

Natuurgids worden op het eiland van Dordrecht?

De IVN-afdeling van Dordrecht gaat woensdagavond 22 januari van start met een gedegen opleiding voor mensen die de specifieke ambitie koesteren regelmatig zelf IVN-natuurexcursies te willen gaan begeleiden op ons prachtige eiland.

Dordrecht - Deze Dordtse Natuur Gidsen Opleiding biedt daartoe een divers jaarprogramma waarin theorie en praktijk elkaar afwisselen. U dient dus niet alleen in staat te zijn de aangeboden basiskennis van de natuur zelfstandig te bestuderen en verslagen te maken; er wordt ook een stevig beroep gedaan op het ontwikkelen - en direct toepassen van uw didactische vaardigheden. Een team van enthousiaste professionals, waaronder ook een aantal IVN-natuurgidsen, zien er naar uit u te coachen tot volwaardig IVN-natuurgids op het eiland van Dordt.

Op de cursusavonden (woensdags) en de excursies (zaterdags) bieden zij u de nodige bagage: uiteenlopende onderwerpen zoals o.a. gidsvaardigheden, bomen en knoppen, tuin- en parkvogels, adoptiebiotopen, het determineren van planten en bloemen vormen een interessante inhoud van rond 35 bijeenkomsten. Ná het behalen van uw diploma DNGO, verwacht men dat u in 2021 daadwerkelijk aan de slag gaat met het gidsen in één

of meer

Dordtse natuurgebieden.

Meer berichten