Decemberdagen - Rudolphi Producties en Bijlmer Parktheater

Na het succesvolle Paramaribo - Texel van Rudolphi Producties en Woiski vs. Woiski van het Bijlmer Parktheater komen zij samen met de coproductie Decemberdagen in een regie van Jette Derlagen, naar een idee van Helen Kamperveen. Op 22 november komt de voorstelling naar Kunstmin in Dordrecht.

Dordrecht - In Decemberdagen treffen een moeder en haar twee volwassen dochters elkaar om nog één keer samen kerst te vieren in het ouderlijk huis. Als vanouds is er kerstbrood uit Suriname en is het huis feestelijk verlicht. Toch is alles anders; vader is er niet meer en moeder staat op het punt om te verhuizen. In een schijnbaar vrolijke en ontspannen ontmoeting verdwijnen hun mooie herinneringen in dozen en naarmate de feestdagen dichterbij komen, vindt de waarheid zijn weg naar boven. Gebeurtenissen uit het verleden hebben niet alleen hun geboorteland verdeeld, maar hebben ook sporen achtergelaten in dit kleine gezin.

In Decemberdagen zijn wrok en loyaliteit met elkaar in conflict. Is hun liefde als fundament sterk genoeg?

"Langzaam laat auteur Esther Duysker de waarheid als splinters uit het verleden, los gewrikt door meningsverschillen, in het rond spatten." – NRC ****

Meer berichten